NRPS-pony’s sterk op BK dressuur

maandag 20 mei

NRPS-pony’s sterk op BK dressuur

Kampioen werden ze niet, maar van de NRPS-pony’s die met Belgische amazones meededen aan het BK dressuur, plaatsten zich zes combinaties voor de kür en reden daar mooie scores. Met de beste prestatie van Lex (4e in de individuele proef en 5e in de kür) gereden door Maline van Tulder.

De 16-jarige Lex (v. Le Matsjo, fokker Marie Been) is een FEI-pony die tot 2019 internationaal is uitgebracht door Laura Telleman. In zijn jonge jaren heeft hij ook gesprongen (1.00 m+4).

Individueel 6e en in de kür 7e was Koncorde van Equi Center (Kranevelds Kadans x Irakion, fokker Mirjam Bekkers), gereden door Amber Hennes.

Individueel 9e en in de kür 11e was Othello van het Dijkhof (Orlando x Idzard, fokker M. Ruts), gereden door Janne Mercken.

Individueel 11e en 13e in de kür was Damyro du Bois (Don Cremello du Bois x Condor ox, fokker Marjolein van den Bosch uit de lijn van NRPS-Boegbeeld Carina), gereden door Maurit Rottier.

En 18e in de individuele proef met een mooie 12e plaats in de kür, was La Luna (Orchard Boginov x Conquistador, fokker M.E.J. van der Maat) gereden door Dieuwke Driesens. In 2016 was deze pony met Shanna Baars al winnaar van de NRPS/ Subli finale klasse Z2.

Individueel 12e en geplaatst, maar niet gestart in de finale omdat hij de tweede pony was van amazone Helena Theeuwes, was de NRPS-goedgekeurde hengst Dragonfly (Double Dutch x Kenwood’s Tomahawk, fokker Mascha Reijs)(zie foto van het NRPS-verrichtingsexamen, daar gereden door Benedek Pachl).


Tagged horses: DAMYRO DU BOIS KONCORDE VAN EQUI CENTER LA LUNA LEX MOCHYNDAEAR DRAGONFLY IN AMBER OTHELLO VAN HET DIJKHOF


Terug