Don Cara M zilver en goud op Para-OS

dinsdag 31 augustus

Don Cara M zilver en goud op Para-OS

TOKIO – Een ruin, gefokt uit de rijpaardlijn van de Carina-stam, heeft op de Paralympics individueel zilver en teamgoud gewonnen. Don Cara M is het paard van de Britse Sophie Wells, die hem uitbrengt in grade V.

Op 26 augustus begonnen ze goed met Olympisch zilver in de individuele proef. Drie dagen later was de landenwedstrijd waarin de teamleden allen een kür reden. Daarin veroverde Groot-Brittannië het goud. Sophie Wells en Don Cara M hadden zich uiteraard ook gekwalificeerd voor de individuele kür. Daarin eindigden ze net naast het podium op de 4e plaats.

De 12-jarige Don Cara M heeft de NRPS-hengst Don Jovi als vader en de moeder Caratina keur, röntgen stamt van Rafurstinels uit Ravel’s Caravel elite, preferent, röntgen v. Ravel STV. Haar moeder Carolaine keur (v. Saros xx) is een rechtstreekse dochter van stammoeder en NRPS-Boegbeeld Carina. Fokker van al deze paarden m.u.v. Carina zelf is Harry Melis uit Gemert.

Overigens was er ook een beetje NRPS-succes bij de Nederlandse ruiters, want Frank Hosmar won met zijn Alphaville in deze klasse resp. individueel brons, teamzilver en zilver. En Alphaville is een zoon van de NRPS-goedgekeurde hengst Sandreo.


Tagged horses: DON CARA. M


Terug