Mercurius ACM houdt NRPS-eer hoog

maandag 7 augustus

Mercurius ACM houdt NRPS-eer hoog

ERMELO – De 6-jarige NRPS-goedgekeurde Mercurius ACM en zijn amazone Amber Hage zijn als negende van de wereld geëindigd op het WK voor jonge dressuurpaarden. In de kwalificatieronde van de 6-jarigen (met 45 deelnemers) behaalde de combinatie 84,600 (met o.a. 9.0 voor de draf), en het startrecht voor de grote finale. Daarin nogmaals de negende plaats met 80,600.  

Mogen deelnemen aan een Wereldkampioenschap, is al een enorme prestatie. In de drie selectiewedstrijden meten zich de beste combinaties van dit moment, en alleen de beste daarvan mogen hun land vertegenwoordigen. Als 5-jarige kreeg Mercurius de ondankbare status van eerste reserve, en kon toen niet deelnemen. Nu heeft hij dus zijn sportieve revanche genomen en bovendien de NRPS-eer hoog gehouden.

Mercurius stamt van Dream Boy x Gribaldi x Scandic, fokfamilie 1623, en werd gefokt door Annemiek van der Horst-Meeus en Casper Meegdes.

De andere drie NRPS-hengsten konden zich niet kwalificeren voor de grote finale, maar nogmaals, het uit mogen komen op een WK is al een prestatie op zich.


Tagged horses: MERCURIUS ACM


Terug