ABOP en thuiskeuring Beilen

donderdag 15 september

ABOP en thuiskeuring Beilen

BEILEN - De eerste ABOP van NRPS Regio Noord is een feit. In Manege Beilen werden vijf pony’s en paarden voorgesteld aan de jury, waarvan één alleen aan de hand. Twee paarden en een pony slaagden voor hun ABOP-certificaat. De hoogste beoordeling bij de dressuurmerries was er voor Nadeshgranta SAG. De beste allroundpony was Misses White Socks.
 
Voor de merrie en veulenkeuring werd de valkkleurige pony Nikita getoond. Nikita stamt af van Veenstra’s Krack uit de stermerrie Lûna Weering (v. Le Matsjo). Deze 3-jarige, gefokt door mw. A. Snippe uit Bovensmilde en in eigendom van R. & M. Wekema uit Peize, werd ster verklaard.
 
De eerste ABOP-merrie, die in de baan kwam, was de allround pony Misses White Socks. Zij stamt af van FS Coconut Dream x Irakion en werd gefokt door A.G. Op ’t Hoog uit Moergestel. Eigenaresse is A. Hammink uit Zuidbroek. De 6-jarige merrie werd gereden door Marit de Lange en behaalde 71 punten. Deze voorlopig keur merrie is dus met voldoende punten geslaagd.
 
Princess van Opstee is een 4-jarige stermerrie van Cassanova du Bois x Idzard en in eigendom van Dennis Roossien uit Eexterzandvoort. Zij werd voorgesteld door Jennifer Veenstra. Jammer genoeg liet de merrie deze dag nog niet voldoende zien om te slagen voor haar ABOP.
 
De twee dressuurpaarden in Beilen waren niet de minsten. Beide werden al uitgeroepen tot Kampioen 3 jaar en oudere dressuurpaarden tijdens de regiokeuring in Tolbert en schopten het tot reserve-Nationaal Kampioen in Lunteren.
 
De 1.71 m hoge merrie Divine JB van fokker en eigenaar Jojanneke Baarsma werd netjes voorgesteld door Tess Debben, die de merrie ook uitbrengt in de M2-dressuur. Divine JB Ster röntgen stamt af van de hengst Wynton uit de platenbonte merrie Dice (Westenwind x Donnerstern), die ook door Jojanneke is gefokt. De zwarte 8-jarige behaalde een score van 37,5 punten.
 
De vosmerrie Nadeshgranta SAG voorl. keur werd in augustus jongstleden reserve-Nationaal kampioen aan de hand. Takt, souplesse, zelfhouding, schakelvermogen gecombineerd met een goede instelling waren woorden, die de jury kwijt kon op haar ABOP-protocol, samen met de mooie score van 39 punten. Nadeshgranta SAG is de vierde generatie gefokt uit de stammoeder Elgranta, die Stoeterij Affetto Granta haar naam gaf. Nadesh stamt af van Incognito x Briljant x Jazz en wordt in de sport uitgebracht door Kiara Eringa. Voor deze gelegenheid werd de merrie keurig voorgesteld door Djura Eringa.

Tagged horses: DIVINE JB MISSES WHITE SOCKS NADESHGRANTA SAG NIKITA PRINCESS VAN OPSTEE


Terug