App ontwikkeld voor paarden-registratie

zaterdag 3 december

App ontwikkeld voor paarden-registratie

Er is nu een gratis app waar je zonder poespas aanvoer, afvoer en overlijden van paarden kunt doorgeven aan RVO. Dus niet telkens inloggen met wachtwoorden en ander gedoe, gewoon een paar klikken en je bent weer up to date. Op PaReg.nl staan de werking en mogelijkheden duidelijk uitgelegd.

De app is vanuit het hart van de paardenwereld ontwikkeld door NRPS jurylid (herkeuringscommissie en ABOP) Tony Zwienenberg, in samenwerking met Gerben Morsink. Nu vanuit RVO steeds intensiever wordt gecontroleerd, en niet alleen bij grote professionele bedrijven, wordt het steeds belangrijker om de registratie van paarden en pony’s op orde te hebben én houden. Net zoals het met koeien en schapen al veel langer gebruikelijk is. Zwienenberg: “We zijn met dieren bezig, en het is in ons eigen belang dat we de paardenwereld inzichtelijk maken. Want we hebben te maken met bestuurders en beleidsmakers uit de grote stad. Dat zijn mensen van de theorie, die bijvoorbeeld ook de wolf binnen halen. Wij moeten zorgen dat we het zelf voor elkaar hebben, voordat iemand anders aan de noodrem trekt.”

De eenvoudige app is alleen ingesteld op registratie en wordt betaald door sponsors. Er zit geen grote organisatie achter; de twee ontwerpers Tony Zwienenberg en Gerben Morsink. zijn ook de mensen die ervoor gaan zitten en echt de tijd nemen wanneer een gebruiker via de website hulp vraagt bij de installatie, of andere vragen heeft.

Bij het installeren van de app op de telefoon moet je eenmalig inloggen bij RVO om de app te koppelen aan je UBN. Daarna krijg je een icoontje op de telefoon en voortaan zit je bij aantikken meteen in de app. Zonder inloggen of wachtwoorden kun je de gewenste wijzigingen doorgeven of gegevens in de stallijst opzoeken, en klaar.

Ook prima bruikbaar voor fokkers die niet zo jong meer zijn! En handig voor iedereen die een of meer paarden of pony’s bezit, tot en met de grootste stallen van Nederland.

Er zitten verschillende handige functies op: je kunt er bv. ook locatieveranderingen korter dan 30 (of 90) dagen mee bijhouden, dus het ’schriftje’ is niet meer nodig. De mutatielijst blijft minimaal twee jaar bewaard in de cloud, zodat je voldoet aan alle administratieve verplichtingen en hem ook niet per ongeluk kunt kwijtraken. De app helpt ook herinneren hoeveel dagen je nog tijd hebt om binnen de gestelde termijn een mutatie door te geven.

Kijk maar eens op PaReg.nl, daar staat het allemaal duidelijk op een rij.


Terug