Selectie voor Lanaken ook voor NRPS-springpaarden

vrijdag 4 juni

Selectie voor Lanaken ook voor NRPS-springpaarden

Het Wereld stamboekenkampioenschap voor Jonge Springpaarden vindt dit jaar plaats op 23 t/m 26 september, zoals gebruikelijk op stoeterij Zangersheide in Lanaken (België). De selectiewedstrijd voor dit kampioenschap voor de bij het KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden is op 9 t/m 11 augustus tijdens de Blom Cup, die wordt verreden op het Tops International Arena in Valkenswaard.

De FEI schrijft bij dit kampioenschap voor dat de KNHS overeenkomstig de WBFSH quota alleen paarden kan afvaardigen die als eerste (als veulen) geregistreerd zijn bij een Nederlands gevestigd stamboek, dat bovendien erkend is door de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Dat zijn momenteel alleen het KWPN en het NRPS.

De KNHS kan zich uitsluitend sterk maken voor ondersteuning bij het verkrijgen van een startplaats voor paarden van een buitenlands stamboek binnen de FEI quota. Voor niet NRPS geregistreerde springpaarden, bijvoorbeeld hengsten die door het NRPS zijn goedgekeurd, wordt van 26 t/m 29 augustus een selectie georganiseerd bij de Molenheide in Schijndel.

Bron: KNHS

Op de foto: tweevoudig Wereldkampioen (2013 en 2014) Barnike (v. Baldwin B) met ruiter Bertram Allen.

 


Terug