Oefenmiddag vrijspringen bij Erik Braat

woensdag 19 mei

Oefenmiddag vrijspringen bij Erik Braat

Dit jaar gaan we op de regionale keuringen voor het eerst vrijspringen en vrijbewegen met merries van 3 jaar of ouder. Dit geldt zowel voor de pony’s als de paarden, en het gaat om merries die voor stamboekopname komen en merries die voor ster worden aangeboden.

Bij het vrijbewegen van dressuurgefokte paarden/pony’s wordt in een afgesloten ruimte draf en galop in vrijheid gevraagd. De voorbereiding hierop is niet zo ingewikkeld! Voor de springen gefokte dieren is wel enige oefening vereist.

Daarom organiseert het Regiobestuur van Midden (Gelderland, Utrecht, Overijssel, Flevoland) een oefenmiddag voor fokkers/eigenaren van springpony’s/-paarden die hier nog weinig of geen ervaring mee hebben.

Op zaterdag 29 mei zijn fokkers uit de Regio Midden met hun jonge merrie(s) vanaf 13.00 welkom bij Erik Braat in Wenum-Wiesel. Ponyhengstenhouder Erik heeft veel ervaring met het vrijspringen van jonge dieren en staat garant voor een perfecte begeleiding in een ideale accommodatie.

Na deze oefen/-instructiedag liggen er nog vier weken open voor verder oefenen en het opbouwen van spieren en conditie bij de merries. Dus een mooi uitgangspunt voor een top keuringsresultaat!

Heb je belangstelling om hieraan mee te doen? Laat het dan weten in een pb aan het NRPS, en zet zaterdagmiddag 29 mei alvast op de kalender.

En kijk hier voor de nieuwe uitvoeringsbepalingen van de keuringen:

- Pony's

-Paarden


Terug