Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2022

dinsdag 22 februari

Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2022

Van 8 t/m 11 september 2022 wordt in Ermelo de FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses verreden. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels.

De beste 15 paarden per jaargang van de Pavo Cup met een NRPS- of KWPN-papier (en de beste 6 paarden per jaargang van de Fryso Cup) zijn uitgenodigd voor de eerste observatietraining. De paarden die geselecteerd waren voor de World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 zijn tevens uitgenodigd direct in te stromen tijdens de eerste observatietraining.

Instroommoment jonge dressuurpaarden
Daarnaast kunnen paarden zich via een instroom moment rond 20 maart selecteren voor de WK-selectie. Deelnemende paarden moeten als veulen geregistreerd zijn bij NRPS, KWPN of KFPS. Tijdens dit instroommoment wordt de Preliminary Dressage Test van de FEI per betreffende jaargang gereden en beoordeeld door de selectiecommissie WK Jonge Dressuurpaarden. Voor deelname aan het selectiemoment moeten de paarden per 1 april 2022 de volgende minimale stand hebben behaald:

5-jarigen: L2 + 10 / M startgerechtigd
6-jarigen : M2 + 10 / Z startgerechtigd
7-jarigen : ZZ-Zwaar startgerechtigd

De ruiter dient lid te zijn van de KNHS en de combinatie in het bezit van een startpas.

Data selectietraject:

  • Rond 20 maart 2022: instroom moment jonge dressuurpaarden op het NHC in Ermelo. De beste 15 vijfjarigen, 10 zesjarigen en 10 zevenjarigen ontvangen een uitnodiging voor de eerste WK-observatietraining.
  • Maandag 11 & dinsdag 12 april 2022: eerste WK-observatietraining op het NHC in Ermelo. De beste ca. 15 paarden per jaargang ontvangen een uitnodiging voor de tweede WK-observatietraining.
  • Woensdag 4 mei 2022: tweede WK-observatietraining op het NHC in Ermelo. De beste ca. 10 paarden per jaargang ontvangen een uitnodiging voor de laatste WK-observatietraining.
  • Donderdag 30 juni 2022: trainingstraject start op het NHC in Ermelo. Op 30 juni vindt er een proefgerichte training plaats en op een nader te bepalen moment in juli een trainingswedstrijd.
  • Woensdag 10 augustus 2022: derde WK-observatietraining. Dit is tevens het instroommoment voor wildcards. Na deze observatie worden de paarden die mee gaan bekend gemaakt.
  • Hierna volgt een extra proefgerichte training voor de deelnemers en eerste reserves op het NHC in Ermelo.

Voorafgaand aan de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ wordt er nog één facultatieve training georganiseerd voor de deelnemende combinaties.

Foto: Verrichtingstopper 2021 Gorgeous Black Art is nu 5 jaar, en één van de NRPS-kandidaten voor deelname aan deze WK.

 


Terug