NRPS-topdag voor Van Olst hengsten

zondag 4 februari

NRPS-topdag voor Van Olst hengsten

NIEUWE WETERING  – Charlotte Fry had 4 fenruari een drukke NRPS-dag op de Subtopwedstrijd. Ze bracht in de Grand Prix twee paarden aan de start en maakte haar Intermédiaire II-debuut met de NRPS-goedgekeurde hengst Justin (Johnson x Sandreo). Met Nespresso (Negro x Tenerife VDL) won de Britse amazone de Grand Prix met een score van 73,315%.

Vorig jaar debuteerde de NRPS-goedgekeurde Nespresso op het hoogte niveau, maar het afgelopen winterseizoen hield Fry hem thuis. “Ik heb hem de afgelopen maanden thuis rustig doorgetraind, mede omdat de focus op de Wereldbekerwedstrijden met Everdale lag. Hij was dus al een tijdje niet meer mee geweest, maar hij liep echt een goede proef. Vooral de piaffe- en passagetour was erg goed, daarvoor kreeg hij een heleboel achten, maar ook de series en de zigzag gingen goed. Grote fouten hadden we niet, de ruimte voor verbetering zit ‘m nog in de verzameling en het meer aan elkaar rijden van de proef”, vertelt Fry. De score van 73,315% betekende een nieuw PR voor Nespresso.

Especial tweede

Stalgenoot Especial (Everdale x Vivaldi), NRPS-goedgekeurd maar nu ruin, liep met 68,587% naar de tweede plaats. “Especial was iets afgeleid in de proef. Hij hoorde buiten het lawaai van onder meer paarden die werden op- en afgeladen, maar hij kon het natuurlijk niet zien. Desondanks liep hij een goede proef, waarbij vooral de piaffe en passage en de stap hoogtepunten waren. Tussen de oefeningen door had hij last van wat spanning, wat de score iets drukte”, vertelt de amazone.

Justin voor de toekomst

In de Intermédiaire II bracht Fry de Johnson-zoon Justin aan de start. Gertjan en Anne van Olst schaften de NRPS-goedgekeurde hengst op 6-jarige leeftijd aan en hij is enige tijd door Lotje Schoots op Lichte Tour-niveau uitgebracht. Inmiddels heeft Fry de teugels overgenomen. “Justin is een best groot, maar heel lief paard. Het Grand Prix-werk is nog relatief nieuw voor hem, maar hij pakt het erg goed op. Het is een heel mooi paard om te zien en hij heeft drie goede basisgangen”, vertelt Fry.

“Justin gaf me in de proef een heel goed gevoel, maar ik liep hier en daar tegen wat foutjes aan. Dat is een geval van meer ervaring op dit niveau op doen. Ik was er in ieder geval heel bij mee dat hij goed z’n best deed en alles gaf. Hij heeft ook veel talent voor de piaffe en passage en ik denk dat hij er echt eentje voor de toekomst is”, aldus Fry.

Foto: Charlotte Fry met Especial, fotograaf: Gesina Grömping/ Equitaris

Bron: Horses.nl, Savannah Pieters


Tagged horses: ESPECIAL JUSTIN DUNKELBRAUN JVR NESPRESSO


Terug