Weer drie springhengsten erbij

woensdag 17 juli

Weer drie springhengsten erbij

De hengstenkeuringscommissie is op twee adressen in België geweest en heeft daar drie interessante springhengsten geaccepteerd. Het zijn de 4-jarige Ukato H van Kattenheye, de 4-jarige Oringo de Muze, en de 5-jarige Den Joss D.

Den Joss D (foto) is een imponerend en sterk gebouwd paard met hengstuitdrukking, stokmaat 1.72m. Onder het zadel waardeerde hij zich zelfs nog op. Hij beschikt over veel vermogen, is vlug aan de paal en combineert snelle reflexen met een heel mooie techniek van springen. Fokker en eigenaar H.K. van Doorn.

Den Joss D stamt van Dominator 2000 Z x Bubalu VDL x Lux Z. Moeder Joss D is uitgebracht in het 1.40m. Ze is een volle zus van de NRPS-goedgekeurde Impian D die onder Henk Frederiks internationaal flink aan de weg timmert, en tevens de moeder van de eveneens NRPS-goedgekeurde Nakal Chacco D (v. Chacco-Blue), die momenteel uitkomt in het 1.20m. Tweede moeder Outlaw D prest.sport heeft 1.35m gesprongen en bracht naast Impian ook de 1.50m springpaarden The Freak 3 en Untouchable, en het 1.40m springpaarden Halia. Uit de directe lijn komen o.a. Utah 1.60m en Watco D 1.50m.

Ukato H van Kattenheye (stm 1.64m) is een jeugdige hengst met uitstraling, die met veel balans galoppeert. Springen doet hij met veel afdruk en vermogen. Fokkers Tony & Mieke Raman (Kattenheye), eigenaar Suus Kuyten Horses.

Ukato H is een zoon van Ducati van Schuttershof uit de BWP prestatiestam 34 van Qerly Chin. Moeder Incredible van ’t Kattenheye (v. Indoctro) is geboren in 2014 en de oudste nakomeling is Zangersheide-goedgekeurd en komt uit op 1.20m niveau. Tweede moeder Eloubet v/d Doorndonkshoeve (Kannan x Baloubet du Rouet) heeft vijf goedgekeurde zonen, waarvan Melodie op 1.60m niveau loopt en vorig jaar de Grote Prijs van Opglabbeek won. Zoon Mr. Uno springt in het 1.55m en daarnaast springen nog nakomelingen in het 140/150m.

Oringo de Muze is een correct gebouwde hengst die zich in totaliteit nog kan ontwikkelen in kracht. Hij springt met een goede techniek en mooi met de schoft omhoog.

Oringo de Muze (stm 1.60m, Lector vd Bisschop x Tornesch x Tornado, fokker Joris den Brabander) is ook eigendom van Suus Kuyten. Zijn moeder Online van de Bisschop heeft zelf op 1.20m gepresteerd en van haar zes nakomelingen is de oudste uit 2017. Tweede moeder Josephine van de Bisschop (geb. 2009) is uitgebracht in het 1.45m. Haar oudste nakomeling is uit 2012; twee afstammelingen zijn uitgebracht in het 1.50m en 1.55m en twee in het 1.40m en 1.45m. De derde moeder bracht twee 1.60m springpaarden en twee goedgekeurde zonen, en vertegenwoordigt de beroemde BWP Prestatie stam 100: de Van ’t Roosakker-lijn.  


Terug