Huldigingen op de Nationale keuring

zaterdag 20 augustus

Huldigingen op de Nationale keuring

LUNTEREN - De vele genodigden die aanwezig waren op de Nationale keuring, mensen die in het verleden (of nog steeds) iets voor het NRPS hebben betekend op organisatorisch, bestuurlijk of fokkerij gebied, waren getuigen van twee huldigingen.

Vanaf de oprichting van het NRPS in 1981 heeft drs Gert Teunissen altijd een functie bekleed. Eerst als veterinair bij de hengstenkeuring, vervolgens als lid en later als voorzitter van de hengstenkeuringscommissie, en op de provinciale/ regionale keuringen heeft hij  ontelbare merries en veulens beoordeeld. Dit was dus dé dag om hem (ook letterlijk) in het zonnetje te zetten en publiekelijk te bedanken voor zijn weergaloze inzet.

Daarnaast werd weer een pony stammoeder gehuldigd als NRPS-Boegbeeld: Oldert’s Karola keur, preferent, prestatie sport&fok (geb. 1979, v. Oldert’s Fastwind x Springbourne Blueberry) van Adri van Esch. Erg leuk dat de fokster van Karola, mevr. Mennen uit Deurne, ook bij de huldiging aanwezig was. Karola zelf leeft niet meer, maar heeft 20 veulens grootgebracht die net als hun moeder goede sportprestaties hebben geleverd en op hun beurt fijne en vooral ook kindvriendelijke sportpony’s hebben voortgebracht. Rechtstreeks, en via haar goedgekeurde zoon Ismar en helaas te weinig gebruikte kleinzoons Vlegel en Djarfur. En gelukkig zijn er nog steeds jonge merries die de lijn rechtstreeks kunnen voortzetten!

Lees hier het complete verhaal van de foklijn van Oldert's Karola 


Terug