Finn wint weer

zaterdag 5 november

Finn wint weer

MAASTRICHT – Op zaterdag is tijdens Jumping Indoor Maastricht de Jimmy Prijs gewonnen door de 6-jarige NRPS-ruin Finn.

Pas geleden was hij al in het nieuws als overall-winnaar van het springen op de finaledag van het Dutch Pony Championship. Met zijn amazone Katelijne Philipsen slaagde hij er nu in om foutloos en met verreweg de snelste barragetijd de ponyrubriek (90-100-110 cm in handicap) op zijn naam te schrijven. Katelijne en Finn sprongen 1.00 m.

Er deden 26 ponycombinaties (cat. C-D-E) mee waaronder negen NRPS’ers. De basisomloop ging direct op tijd met een barrage voor de twaalf foutlozen. Daarbij reden ook Senna Beckers met Karl van Orchid’s (4e) en Dylara Peters met de voorheen goedgekeurde hengst Kit Kat van ’t Caldenbroeck (6e) in de barrage weer vlekkeloos rond, alleen niet zo snel als Katelijne en Finn (die in de sport bekend is onder de naam Infinity Time). Verder plaatsten zich ook Jelke Frederix met Kai en Roxan Coenen met Odion van de Beekerheide voor de barrage, maar daarin konden zij niet alle balken in de lepels houden.

Beide ouders van Finn zijn afstammelingen van First Stayerhof’s Ramzi H. De vader is Fergie, en de moeder Rachica komt uit de voorlopig keur merrie La Chica (Mufaq ox x Cranleigh Arden Shadow x Rushmere’s Gameel x AA, stam van Fabiola). Hij werd gefokt door mw. T. van Vugt en als 2,5-jarige hengst aangekocht door de fam. Philipsen, waarna Katelijne hem zelf helemaal heeft opgeleid.

Karl van Orchid’s is een zoon van Kanshebber uit de New Forest merrie Kantje’s Flaneur (Watershof Pretendent x Kantje’s Mirakel x Kantje’s Sjonny), fokker Paul en Carla van der Laar.

De vader van Kit Kat van ’t Caldenbroeck is de EK-pony en goedgekeurde hengst (sperma nog beschiktbaar!) Kosmo van Orchid’s, de moeder een New Forest pony van Kantje’s Ronaldo x Briljant x Noordererf Chap, fokker Wim Versteeg uit Barneveld.

Ook Kai (stamboeknaam Kail van Orchid’s) komt uit een New Forest merrie (Brandy XIII x Rusty x Watershof Pretendent), fokker Paul en Carla van der Laar.

Odion van de Beekerheide heeft dan weer een iets andere achtergrond, met als vader de New Forest hengst Orchid’s Floris (Berkhof’s Higgledy Piggeldy x Justice HR x Priory Prickle). De moeder Coco Valrosa daarentegen is een van de twee NRPS stammoeders van de ponyfokkerij van Jan van Beek uit Maasbree. Zij stamt van Kooihûster Folkert x Conquistador x Arenbergs Summer Boy. Uit de stam komt onder andere ook de EK-springpony en goedgekeurde hengst Oscar van de Beekerheide (v. Orchid’s Floris), maar verder produceert deze lijn vooral opvallend bewegende dressuurpony’s. Daaronder de NRPS-goedgekeurde hengsten His Royal Badness DK (v. Hesselteich’s Golden Dream) en Nilay van de Beekerheide (v. neptune van de Beekerheide), en de halfzus van Oscar, Nevada van de Beekerheide (v. Neptune van de Beekerheide), die afgelopen jaar Nationaal kampioen werd van de 3-j. e. o. dressuurpony’s.


Tagged horses: FINN KAIL VAN ORCHID'S KARL VAN ORCHID'S KIT KAT VAN 'T CALDENBROECK ODION VAN DE BEEKERHEIDE


Terug