Rubiquil’s Ich Weiss derde in WB-wedstrijd Madrid

zondag 27 november

Rubiquil’s Ich Weiss derde in WB-wedstrijd Madrid

MADRID (KNHS) – Thamar Zweistra heeft uitstekend gepresteerd in de wereldbekerwedstrijd in Madrid. Na de tweede plaats in de Grand Prix met de negenjarige hengst Hexagon’s Ich Weiss, sloot ze de wedstrijd af met een hele goede derde plaats in de wereldbekerkwalificatie. In de tussenstand van de West-Europese league neemt Zweistra nu de derde plaats in met de NRPS-hengst.
Thamar Zweistra was de enige van TeamNL die de reis naar Madrid ondernam en deelnam aan de vierde wereldbekerkwalificatiewedstrijd in West-Europa. Met haar 9-jarige schimmel behaalde ze een mooie tweede plaats in de Grand Prix op vrijdagavond. De juryleden waardeerden de verrichting met 72.478 procent.
Zaterdagmiddag reed Zweistra de frisse ich Weiss in de Kür op Muziek, de wereldbekerkwalificatie. Naarmate de proef vorderde liet de hengst zich steeds beter zien. De punten op het scorebord was een nieuw record voor de Zeeuwse combinatie. Met 79.660% kwamen ze heel dichtbij de magische tachtig procent. Het betekende ook een uitstekende derde plaats achter de Duitsers Frederic Wanders en Hellen Langehanenberg.
Dankzij de derde plaats in Madrid, de twaalfde plaats in Lyon en de overwinning in oktober in Boedapest neemt Zweistra in de tussenstand de derde plaats in na vier van de elf wedstrijden in de West-Europese league.
In het NRPS-Nieuws van december komt een verhaal over de moederlijn van Ich Weiss met de fokkers van zijn moeder Vinegra, Rik van Gils en Christine Puttevils.
Foto: Digishots, Leanjo de Koster

Tagged horses: HEXAGON'S ICH WEISS


Terug