Don Davino Horsepoint naar Duitsland

maandag 24 oktober

Don Davino Horsepoint naar Duitsland

De meervoudig EK-pony en goedgekeurde hengst Don Davino Horsepoint is verkocht. Hij gaat zijn carrière voortzetten in Duitsland.

De 10-jarige palomino is niet verkocht omdat de eigenaren Rijk-Jan Pleijter en Dick Faro hem zo graag kwijt wilden, en zeker niet omdat amazone Bridget Lock hem kon missen. Maar zoals het met toppaarden zo vaak gaat wanneer ze op het hoogtepunt van hun carrière zijn, kwam er een dusdanig bod dat het onverantwoord maakte om hem te houden… Wel jammer dat hij niet voor Nederland behouden kon blijven.

Don Davino werd gefokt door Harry Melis uit zijn ster, prest.sport merrie Dailonka, beter bekend onder haar sportnaam Champ of Daily. Deze dochter van Viltzicht’s Sorpressa ster (FS Don’t Worry x Scapino BB ox x Atleet x Suraz ox) werd gefokt door A. Laemers uit Afferden en heeft EK dressuur gelopen. Als vader van haar eerste en enige veulen koos Harry Melis Don Carino du Bois, een kleinzoon van ‘zijn’ NRPS-Boegbeeld Carina.

Als jonge pony was Don Davino Horsepoint met Kim Noordijk al zeer succesvol in het Divoza Kampioenschap voor Jonge Dressuurpony’s. Na zijn overwinning bij de zesjarigen met Kim kreeg Lilli van den Hoogen de beschikking over Don Davino. In 2019 maakten zij hun internationale debuut en in 2020 was het duo eerste reserve voor het EK in Hongarije.

Daarna kreeg Bridget Lock (foto) Don Davino te rijden. Zij maakten twee jaar op rij deel uit van het Nederlandse team op het EK. In 2021 in Strzegom wonnen ze teambrons, dit jaar, wederom in Strzegom, was er teamzilver.

Ondanks zijn goedkeuring heeft Don Davino (nog) geen nakomelingen; de sport heeft altijd de prioriteit gehad.


Tagged horses: DON DAVINO HORSEPOINT


Terug