Geronimo Taonga wint weer in Berlicum

zondag 18 februari

Geronimo Taonga wint weer in Berlicum

BERLICUM – Dit weekend hebben de jurykoppels met verbazing zitten kijken naar de grote aanvoer van kwaliteit bij NAF Dressuur Talent Berlicum. Met maar liefst 40 jonge dressuurpaarden en -pony’s die boven de 80% scoorde en een aantal boven de 90% kunnen we praten over een zeer grote kopgroep met een geweldig podium.

De zaterdagochtend is er voor de pony’s en die werden vakkundig gejureerd door José van Haaren en Michelle van Lanen. Zeker in deze rubrieken was de kwaliteit opmerkelijk te noemen met veel scores boven de 90%. Bij de 5-jarige pony’s ging winnaar Bridget Lock uiteindelijk met 97,50% naar huis. Ze reed de NRPS-goedgekeurde hengst Pronk Stables Geronimo Taonga (v. Golden West) die vorig jaar onder een andere amazone ook al wist te winnen. Tweede werd de pony Heitholm’s Nur für Mich (Nanho Back S x FS Don’t Worry) onder Sophie van Norel. De derde prijs ging naar Di Championa AT (Dimension AT NRW x FS Champion De Luxe) gereden door Maddy Dijkshoorn.

Bij de 4-jarige pony’s werden de eerste drie plaatsen bezet door Welsh ingeschreven deelnemers.

Naast de prijswinnaars lag de focus dit jaar extra op de harmonie, waarvoor in elke rubriek extra prijzen werden uitgereikt. Frenk Jespers is de initiatiefnemer van deze prijs en introduceerde dit al eerder in Zweden en Finland. “De uiteindelijke winnaar kan deze prijs niet winnen, ook al presteert dit paard het beste. Het is echt een prijs om een harmonieuze ruiter met een minder spectaculair paard een steuntje in de rug te geven.” Bij de pony’s ging deze prijs onder anderen naar Ellen van Pinxteren, die de NRPS-pony’s Madame Magic en Mr. Magic (v. van beide FS Mr. Right) met succes heeft uitgebracht o.a. in de DPC wedstrijden.


Tagged horses: GERONIMO TAONGA MADAME MARIT MR. MAGIC


Terug