Ich Weiss reservekampioen van Nederland

dinsdag 10 mei

Ich Weiss reservekampioen van Nederland

De zilveren medaille van het NK dressuur voor senioren was voor Thamar Zweistra en haar NRPS’er  Ich Weiss (v. Rubiquil). Tot zover is het plan van Thamar al dik gerealiseerd, want ze hoopte vooraf op een plaats bij de beste vier.

Enkele weken geleden reden Ich Weiss en Thamar nog hun eerste wereldbekerfinale. Nu dan reservekampioen van Nederland achter de ervaren Hermès met Dinja van Liere. Thamar: “Ik was heel blij met Ich Weiss, hij deed supergoed zijn best en was heel ontspannen. Deze kür is eigenlijk van Hexagons Ollright, de eerste nazaat van Rubiquil die het hoogste niveau behaalde. Ich Weiss is de laatste nakomeling van Rubiquil en dat maakt de cirkel weer rond. Het is leuk dat deze muziek zo goed bij Ich Weiss past.” Zweistra kreeg 78,670% toebedeeld, nadat ze het eerste onderdeel had afgesloten met 73,304.

Bondscoach Alex van Silfhout constateerde dat het een wat uitgekleed kampioenschap was omdat Emmelie Scholtens, die met twee paarden zeer sterk presteerde in de Grand Prix, voor de kürfinale moest afmelden vanwege het feit dat haar paard Desperado niet fit was. “Dat was jammer”, stelt bondscoach Alex van Silfhout. “Maar er zijn dit kampioenschap mooie prestaties geleverd. In de top werd heel sterk gereden. De komende tijd gaan we zien wie het laatste aan vorm heeft voor een mogelijke teamplaats. Op dit moment zijn voor mij de contouren van het team nog niet zichtbaar.”

Rubiquil’s Ich Weiss werd gefokt door Leunus van Lieren uit de ster, prest.sport merrie Vinegra Utopia (Negro x De Niro x Troubadour, Lady Reveil stam).


Tagged horses: HEXAGON'S ICH WEISS


Terug