Madammeke

woensdag 11 januari

Madammeke

De keurmerrie Madammeke is op 28 jarige leeftijd overleden. Voor eigenaresse Myrthe Jonkerman uit Aalsmeer was ze haar eerste paard, en een heel bijzondere merrie.
Madammeke, die werd gefokt door Karen Galema uit Kortenhoef, met Hamilton uit de prestatie-sport merrie Elvera (Purioso x Janmaat x Fadinger xx), kwam voor het eerst op de NRPS keuring toen ze 21 jaar oud was (2015). Met haar hengstveulen Don Winchester (v. Don Cremello du Bois) bij de voet behaalde ze een eerste premie in Ter Aar en later op de Nationale het sterpredicaat.
Een jaar later liep ze de hoogste dagscore in de ABOP, met 72,5 pnt. als allrounder. Terwijl ze met haar 22 jaar daar ruim het oudste paard was! Op 24-jarige leeftijd (2018) heeft Myrthe Madammeke nogmaals op de keuring voorgesteld met haar inmiddels 3-jarige zoon, die ster werd, en merrieveulen Miss Abbadon TW (v. Dallas VDL). Beide nakomelingen behaalden een eerste premie, waardoor Madammeke als 24-jarige nog het keur predicaat heeft ontvangen. En alsof de jaren geen betekenis hadden, heeft zij op 25-jarige leeftijd nog de ORUN (basissport) gelopen!
“Daarna is ze tot haar overlijden nog altijd onder het zadel gebleven, voornamelijk met de kindjes op stal, om ze zelfvertrouwen te geven en de beginselen te leren”, vertelt Myrthe. “Zoals er op de ABOP werd gezegd: ze was een goede veelzijdige vertegenwoordiger van een fijn sportpaard met de juiste instelling en karakter.”

Tagged horses: DON WINCHESTER MADAMMEKE MISS ABBADON TW


Terug