Koploper geslaagd voor uitgesteld examen

maandag 3 augustus

Koploper geslaagd voor uitgesteld examen

EEMNES - De 10-jarige ponyhengst Koploper (Kanshebber x Diplomat) heeft op locatie een uitgesteld verrichtingsexamen afgelegd en is daarvoor geslaagd.

Koploper werd vorig jaar op de hengstenkeuring aangewezen en doorliep het netjes het verrichtingsonderzoek, maar precies tijdens het examen in januari jl. bleek hij niet fit en zo kon hij zijn verrichtingen niet afmaken. Dat is nu dus alsnog gelukt. Commissieleden Janny Morsink en Edwin Langevoort zagen hem optreden op de accommodatie van Waaij Stud in Eemnes en hij is nu dus helemaal goedgekeurd voor de dekdienst.

Uit het rapport: "Koploper is een aansprekende ponyhengst met een mooie uitstraling. De hengst heeft een goede constante verrichting laten zien. (...) Koploper springt met goede reflexen, een goede techniek en is vermogend. Koploper is met succes uitgebracht in het Z-springen.

Koploper heeft een stokmaat van 1.47 m. Hij is nauw verwant aan de goedgekeurde ponyhengst Knock Out (Krimh ox x Diplomat, zelfde moeder), die vijf keer deelgenomen heeft aan het EK eventing en ook met succes ZZ heeft gesprongen.

(foto: Marian de Ruiter)


Terug