Nog drie NRPS'ers naar EK

woensdag 13 juli

Nog drie NRPS'ers naar EK

De bondscoaches Edwin Hoogenraat (springen) en Mans Buurman (eventing) hebben nu ook hun EK-ponyteam bekend gemaakt. Bij het springen één NRPS’er: Special Lady van Ava Eden van Grunsven, die vorig jaar ook al mee deed, en bij de eventing twee debutanten, Orchid’s Gaia met Mikai Brandes en Desperado met Yenthe Beukers.
Mans Buurman durft het aan om vijf debutanten mee te nemen. ”Het is een jong team, zonder heel veel ervaring op dit niveau. Toch hebben ze allemaal bewezen, dit niveau aan te kunnen. Wij gaan vol vertrouwen naar Polen.”
 
Zeker Mikai en Orchid’s Gaia (foto) hebben het afgelopen jaar internationaal zeer goede resultaten behaald, en zullen begin augustus in Strzegom ongetwijfeld een goed figuur slaan. De 12-jarige merrie is ingeschreven als Orchid’s Garina en stamt van Kanshebber uit de New Forest merrie Orchid’s Wilma (Kantje’s Ronaldo x Furzey Lodge Golden Wonder x Oosterbroek Arthur). Orchid’s Gaia is dus een volle zus van de goedgekeurde ponyhengst Kobra van Orchid’s. Fokker: Carla en Paul van der Laar, Zeeland.
Desperado is als veulen 16 jaar geleden ingeschreven bij het NRPS onder de naam Kyran. Ook hij heeft Kanshebber als vader. De NRPS-moeder Kyra stamt van King Kadanz x Juravel ox. Fokker van Desperado/Kyran is J.A. Elbersen uit Rijssen.

Het EK vindt plaats van 2 tot en met 7 augustus in het Poolse Strzegom http://strzegomponies.pl/en/


Tagged horses: BRENDA KYRAN ORCHID'S GARINA


Terug