Ponyhengst goedgekeurd bij Hexagon

vrijdag 11 februari

Ponyhengst goedgekeurd bij Hexagon

Stal Hexagon van Leunus van Lieren uit Schore staat bekend om de vele Grand Prix dressuurpaarden die ze hebben gefokt en zelf tot op het hoogste niveau uitbrengen. Nu is er bij een advieskeuring ook een veelbelovende dressuurpony met het echte Hexagon-bloed goedgekeurd.

De 1.47 m hoge Mochyndaear Dragonfly in Amber (geb. 2018) is een combinatie van de Grand Prix rijpaard dressuurhengst (Hexagon’s) Double Dutch en de Welsh B kroonmerrie Kenwoods Princess Milly, die M1 dressuur is geklasseerd en drie veulens heeft gebracht.

Princess Milly wordt naast de wedstrijdsport veelzijdig in gezet voor kinderen als cross-, men-, dressuur-, show- en springpony. Ze heeft een succesvolle IBOP gelopen met een AA resultaat en won op de internationale show in Ermelo in 2017 haar sterk bezette rubriek. Grootmoeder Kenwood Olivia is Nationaal Welsh kampioen geweest bij de Welsh sectie B.

Double Dutch is met Thamar Zweistra internationaal succesvol in de Grand Prix dressuur. Zijn vader is Johnson, de bewegingsgeweldenaar van Jazz uit de bewezen Reina-stam. Johnson lijkt naast zijn bewegingen en type ook een zeer goede instelling te vererven. De moeder van Double Dutch is Ushimanda, een volle zus van Hexagon’s Roumanda (Rubiquil x Matador II), die zelf op internationaal Grand Prix niveau actief is geweest. Ook de grootmoeder en overgrootmoeder waren succesvol tot op het hoogste niveau. Deze Manda-stam is al jaren één van de toonaangevende stammen van Nederland voor wat betreft verervingskracht in de dressuursport. De dressuur-verrichtingstopper van vorig jaar, Gorgeous Latino, komt ook uit deze stam, en Hexagon’s Dutch Newman die dit jaar met succes verrichtingsexamen deed, is een rechtstreekse zoon van Roumanda.

Fokker van Dragonfly is Masja Reijs uit Wenum Wiesel. Tijdens de advieskeuring op Stal Hexagon werd de hengst aan de hand, los en onder het zadel getoond. Hij beschikt over een goed type, veel uitstraling en een mooi hoofdje. Exterieur is op onderdelen goed en het beenwerk is correct en hard. De bewegingen zijn goed, met de hoogste beoordeling voor de galop. En hoewel de hengst net zadelmak was, waardeerde hij zich onder het zadel van Benni Pachl nog verder op.


Tagged horses: HEXAGON'S DUTCH NEWMAN GORGEOUS LATINO MOCHYNDAEAR DRAGONFLY IN AMBER


Terug