His Royal Badness DK derde in Aken

vrijdag 1 december

His Royal Badness DK derde in Aken

AKEN - Sophie van der Steen heeft tot nu toe internationaal alleen nog maar gewonnen met de NRPS-hengst His Royal Badness DK (v. Hesselteich's Golden Dream). In Aken op het jeugdconcours was er vandaag geen eerste plaats, maar wel weer een prachtige score: met 74,095% werd de combinatie derde.
Dit was het derde internationale concours voor het tweetal dat sinds het afgelopen outdoorseizoen bij elkaar is. Op de eerste twee concoursen scoorden ze direct een hattrick met vette scores (zelfs al 75% in de landenproef in Kronenberg. Daarmee waren ze al in één klap de beste ponycombinatie van Nederland. Maar ook met de nu behaalde 74,095% in Aken behoren Van der Steen en de nu 7-jarige His Royal Badness DK (eigenaar Servé Frantzen) tot de toppers van Nederland.
De winst in de landenproef van Aken ging naar Europees Kampioene Lilly Marie Collin met Cosmo Callidus NRW (78,714%), de vader van de in oktober bij het NRPS geaccepteerde ponyhengst Cosmo’s Paradiso Emelwerth.
Demi Kurstjens fokte His Royal Badness uit haar FEI-pony Nina van de Beekerheide (Neptune van de Beekerheide x Kooihûster Folkert, NRPS-Coco Valrosa-stam). Een 2,5-jarige hengst uit deze stam werd vorige week goedgekeurd voor Hannover: Cicero de Umme (v. FS Champion de Luxe uit Noortje van de Beekerheide, een volle zus van Nina) van fokker Gerard Schuttert en eigenaar Lars Pronk.
In Aken reed nog een NRPS’er mee en dat was Koncorde van Equi Center met de Belgische Amber Hennes. Zij behaalden de 18e plaats in deze landenproef. De 7-jarige Koncorde stamt van Kraneveld’s Kadans x Irakion x Rocky en werd gefokt door Mirjam Bekkers van Equi Center in St. Oedenrode.
(bron: Horses, met dank aan Rick Helmink)
Foto: archief tijdens verrichtingsonderzoek jan. '21

Tagged horses: CICERO DE UMME HIS ROYAL BADNESS DK KONCORDE VAN EQUI CENTER


Terug