"D'Joep is gemaakt voor het zwaardere werk"

zaterdag 4 maart

"D'Joep is gemaakt voor het zwaardere werk"

Kim Noordijk maakte met de NRPS-goedgekeurde hengst D’Joep (Desperado x Ferro) twee weken geleden een geslaagd debuut in de Zware Tour. Toen noteerde het duo 68,824% in de Intermédiaire II. Op de Subtopwedstrijd in Hillegom van 3 maart ging daar een flinke schep bovenop: in hun tweede Inter II-proef reden ze fraaie score van 71,912% bijeen en stonden daarmee ruimschoots bovenaan.

Hoewel het duo ruimschoots het startbewijs voor de Grand Prix op zak heeft, is Noordijk nog niet van plan de overstap te maken. “We blijven nog even in de Inter II en D’Joep mag nog net iets meer kracht ontwikkelen in de piaffe. Daar wil ik hem de tijd voor geven. Misschien gaan we al een keer U25 maar voorlopig blijf ik lekker doorrijden in de Inter II.”

Met D’Joep hoopt Kim op termijn de observaties voor het Europees kampioenschap U25 te kunnen rijden, maar daar heeft ze geen haast mee. “D’Joep is nog maar negen en hij krijgt alle tijd. Er zit geen haast achter maar ooit zou ik de observaties graag rijden. Maar als dat niet dit jaar is, kan het ook volgend jaar. Hij loopt al megascores maar ik wil ook dat hij het leuk blijft vinden.”

Het duo boekte eerder in de basis en Subtop heel wat successen. “D’Joep scoorde ook goed in de Lichte Tour, maar hij is gemaakt voor het zwaardere werk. Hij heeft heel veel aanleg voor verzamelen. In galop kan hij onwijs verzamelen en hele mooie pirouettes draaien. En ook voor de passage heeft hij echt talent. In de Zware Tour komt hij écht tot zijn recht.”

Bron: Horses.nl, Ellen Liem

Foto: Drie jaar geleden op de NRPS Hengstenshow, daarna op de cover van het NRPS-Nieuws.


Tagged horses: D'JOEP


Terug