Hexagon’s Ich Weiss schittert in Wereldbekerfinale

zaterdag 8 april

Hexagon’s Ich Weiss schittert in Wereldbekerfinale

OMAHA (KNHS) – De NRPS-hengst Hexagon’s Ich Weiss is met amazone Thamar Zweistra op een mooie vijfde plaats geëindigd in de FEI Wereldbekerfinale dressuur. Niet eerder eindigde de Zeeuwse zo hoog in een internationaal kampioenschap. Een prestatie van formaat! De Duitse Jessica von Bredow-Werndl won haar tweede wereldbeker op rij.

“Het ging heel fijn”, is de eerste reactie van Thamar Zweistra. “De 78.205 procent is een hoge score, net geen persoonlijk record. Ik had liever nog 80 procent gehaald, maar dan had ik wat minder foutjes moeten maken. Het duurde even totdat Hexagon’s Ich Weiss ontspande aan het begin van de Kür. Normaal heeft hij niet zo veel last van spanning. Maar dat duurde iets langer dan ik verwacht had. Zodra hij de spanning kwijt was, was hij er echt weer. Daar was ik best trots op. Het was jammer dat in mijn eerste serie om de twee galoppassen er een klein foutje in sloop. Mijn pirouettes voelden heel stoer aan.”

De 78.205 procent en het sterke optreden van Thamar en haar stoere paard, dat nog jong is, leverde een prachtige vijfde plaats op achter vier wereldtoppers. Twee dagen eerder had de combinatie nog wel een persoonlijk record op hun naam geschreven in de Grand Prix, dat was toen goed voor de zesde plaats. Een prestatie van formaat voor de amazone uit Schore.

Het publiek in Omaha liet zich niet onbetuigd en beloonde de prestaties van de ruiters al tijdens de Kür met applaus. “De Amerikanen zijn heel enthousiast. Dat maakt het mooi en leuk. Voor ons en voor het publiek”, aldus Zweistra, die in Omaha haar tweede wereldbekerfinale reed. Vorig jaar in Leipzig eindigde ze met de nu tienjarige schimmelhengst Hexagon’s Ich Weiss op de elfde plaats. Een sterke verbetering voor de combinatie die vorig jaar op het WK in Herning bijdroeg aan de vijfde plaats van het team, dat zorgde voor een Olympisch ticket voor Parijs.

Foto: de NRPS-goedgekeurde Ich Weiss bij zijn presentatie op de Hengstenshow


Tagged horses: HEXAGON'S ICH WEISS


Terug