Zy-Zento wint 1.50m

zondag 5 mei

Zy-Zento wint 1.50m

SHANGHAI – De NRPS-springpaarden maken weer furore in het buitenland, in China nog wel! Daar won de NRPS-gefokte Zy-Zento het 1.50m direct op tijd onder het zadel van Marlon Modolo Zanotelli.

Op het GCL concours in Shanghai reed de combinatie ook naar de derde plaats in het 1.55m en behoorde tot de prijswinnaars van een 1.45m rubriek.

De 10-jarige Zy-Zento werd gefokt door Jan Nederveen en is nauw verwant aan de NRPS-goedgekeurde hengst Zyzo-Zento. De Notaris-merrie Boelien is de stammoeder van de fokkerij van Nederveen, en zij is de derde moeder van zowel Zy-Zento als Zyzo-Zento. Daarbij komen deze springpaarden niet alleen rechtstreeks uit dezelfde moederlijn, maar hebben ook nog allebei Zento als vader. Ook het verwante 1.55m springpaard Dy-Zento (Frank Schuttert) is op deze manier gefokt.

Zy-Zento werd, zoals veel paarden van Jan Nederveen, opgeleid door Rutger Gieske en internationaal tot in het 1.45m door deze ruiter uitgebracht. Daarnaast heeft de ruin op 1.45m niveau gelopen met de Argentijn José Maria Larocca.


Tagged horses: ZY-ZENTO ZYZO-ZENTO


Terug