Niels Bax wint met First Lewis Subtopdebuut

zondag 23 april

Niels Bax wint met First Lewis Subtopdebuut

Niels Bax en First Lewis (Ferguson x Wynton) sloten hun periode in het ZZ-Licht vorige maand stijlvol af met de gouden medaille op de KNHS Indoorkampioenschappen. Afgelopen weekend volgde op de Subtopwedstrijd in Boxtel het debuut in de Subtop en ook op dat niveau gaat het succes moeiteloos door. Bax reed de bij het NRPS en in Oldenburg goedgekeurde hengst met 71,64% naar een afgetekende overwinning in de eerste proef van het ZZ-Zwaar.

“Na de indoorkampioenschappen hebben we een paar weken rustig aan gedaan. Maar Lewis is zo fit waarop ik dacht: waarom thuisblijven, we gaan er maar gewoon voor. Dit is ook een goede oefening voor de WK-selecties en het heeft heel goed uitgepakt”, vertelt Niels Bax enthousiast.

Voorbereiding op WK-selecties

“Ik heb ook echt fijn gereden en Lewis trok er goed aan. We hadden links en rechts wat dingetjes maar geen grote fouten. Ik ben er echt heel blij mee. Deze proeven zijn technisch gezien misschien nog wel wat moeilijker dan de Lichte Tour proeven maar het ZZ-Zwaar ligt dichter bij de WK-proeven. Zodoende hebben we gekozen voor het ZZ-Zwaar”, vervolgt Bax die met de zevenjarige hengst volgende maand deelneemt aan de eerste selectie voor het WK voor jonge dressuurpaarden.

Leuk zomerseizoen

Naast de WK-selecties is Bax van plan de hengst vaker mee te nemen in het ZZ-Zwaar. “Als we de scores halen voor het NK wil ik proberen voor het NK te gaan. Van meerijden op zo’n kampioenschap leren we ook weer. We doen rustig aan en bekijken van week tot week wat in zijn schema past. Maar ik denk dat het een leuk zomerseizoen gaat worden. Er ligt genoeg in het verschiet. En Lewis is een paard dat er altijd staat, zijn karakter en instelling zijn echt top. Hij is hengst maar heeft daar alleen de positieve eigenschappen van. Hij is knap en er komt echt wat binnen maar is een paard waar je op kan vertrouwen. Dat is lekker rijden.”

Foto: First Lewis tijdens het verrichtingsexamen.

Bron: Horses.nl, Ellen Liem


Tagged horses: FIRST LEWIS


Terug