Ponyteam dressuur voor de helft NRPS

donderdag 29 juni

Ponyteam dressuur voor de helft NRPS

ERMELO (KNHS) – Van 24 tot en met 30 juli worden in het Franse Le Mans de Europese kampioenschappen voor ponycombinaties verreden in de disciplines dressuur, springen en eventing. Dressuurbondscoach Imke Schellekens-Bartels is de eerste die haar selectie bekend heeft gemaakt. Het team van vier combinaties bestaat voor de helft uit NRPS’ers: de ervaren First Hummer met zijn amazone Isabella Karajkovic, en de 8-jarige Zky gereden door Dominique van Dalsen. De 11-jarige First Hummer stamt van FS Mr. Right x Jarno x Sivertop’s Ricco, fokker P. & H. Binksma; hij is eerst internationaal uitgebracht door Rianne Ubels en zat in 2020 met Jill Bogers in het EK-team. Op dat EK in Hongarije droegen zij met 73,600% en het tweede Nederlandse resultaat een groot deel bij aan de bronzen teammedaille. In de individuele proef was er een negende plaats (74,216%) en in de kür een achtste plaats (75,610%). De scores in alle drie proeven op het EK betekenden een nieuw persoonlijk record voor het duo.

Zky heeft Zodiak Boy for Future als vader, de moeder is een dochter van Orchard Boginov x Flora’s Hof Magic, fokker B.T.M. Jansen of Lorkeers.

Imke Schellekens: “We hebben een heel stabiel presterend team waarvan alle combinaties in een mooie stijgende lijn zitten.”

Verder zijn geselecteerd voor het team: Sissi Gijsen met New Star 8, Nina van Rooij met Le Formidable, en als reserve Sophie van Norel met Speyksbosch Dickens.


Tagged horses: FIRST HUMMER ZKY


Terug