Hoofdrol voor NRPS-pony's

zondag 13 september

Hoofdrol voor NRPS-pony's

LAMPRECHTSHAUSEN - Op het internationaal jeugdconcours waren de NRPS-pony's weer in de hoofdrol. Dankzij topprestaties van Logan Fiechter (Kadanz van Orchid's v. Kanshebber x Kantje's Carlando), Tamara van Manen (Holstud's Olijfje v. Paddington O'Malley x Quidam de Revel) en Emile Drenth (Oscar van de Beekerheide v. Orchid's Floris x Isarco) wonnen ze de landenwedstrijd voor Duitsland en België. Emile en Oscar hielden in de GP 1.30 m de NRPS-eer hoog (3e plaats).
De Nederlandse ponyruiters onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat begonnen in de eerste omloop met vier strafpunten. Tamara/Olijfje en slotruiter Logan /Kadanz bleven beiden foutloos. In de tweede manche was alleen Tamara foutloos en door een balk van Logan kwamen de Oranje ruiters op twaalf strafpunten. De Duitsers hadden toen nog kunnen winnen, maar hun laatste ruiter kreeg op de laatste sprong een fout, waardoor Duitsland ook op twaalf strafpunten uitkwam. Een barrage moest de beslissing brengen.
Emile Drenth trapte daarin af met een foutloze ronde. Het vierde NL teamlid Isabel Roepel zette alles op alles om met Anouk een snelle tijd neer te zetten, maar dat moest ze bekopen met een balk en een stop. Tamara en Olijfje hielden vervolgens alle balken in de lepels en zette een vlotte tijd neer. De Duitse ponyruiters hadden intussen één foutloze ronde en twee keer vier strafpunten op het scorebord gezet. Dat betekende dat de als laatste startende Logan foutloos moest blijven voor de zege. Hij deed dat met verve met de fantastisch springende Kadanz van Orchids.
Individueel leverden verschillende NRPS'ers de goede prestaties die we van ze gewend zijn. Zo won de Belg Vic de Plecker donderdag de inloopproef small tour met Orchid's Anucia (Kanshebber x Orchid's Cestanii). En werd Siebe Leemans met de nauw aan Anucia verwante Orchid's Lonette (Kanshebber x Orchid's Cestanii) de volgende dag winnaar van het 1.20 m. en zaterdag winnaar van het 1.25 m.!
Mikai Brandes reed drie dagen achter elkaar in de prijzen met Zenzi Girl (Zenzi Boy VDK x Harley VDL), en won de vierde prijs in het 1.25 m met Orchid's Garina (Kanshebber x Kantje's Ronaldo x Furzey Lodge Golden Wonder).

Terug