130.000 voor NRPS-hengst Guinness

maandag 1 november

130.000 voor NRPS-hengst Guinness

DEN HOUT - Tijdens zijn veiling Ridden Horses 2021 heeft Gertjan van Olst de NRPS-goedgekeurde hengst Guinness voor 130.000 euro naar België verkocht.

De 4-jarige Guinness (v. Glamourdale) is vorig jaar september ingestroomd via een advieskeuring. Hij nam deel aan het verrichtingsonderzoek en slaagde in januari jongstleden met 81,7 punten, met als hoogste cijfers een 9 voor de galop en 8,5 voor gehoorzaamheid/ evenwichtigheid. Hij werd gefokt door B.J. Broenink uit Reutem uit de merrie Jennifer (Johnson x Haarlem x Pion x Sinaeda, fokfamilie 1666).

Er kwamen nog drie NRPS-hengsten onder de hamer, te weten Depay (Don Joe x Hohenstein, fokker Corné van Herwaarden uit Grathem), Irvin (Inspire x Negro, fokker Van Olst) en Pinot Noir d’Or (Painted Black x Chippendale, fokker Berry van der Hoorn uit Made). De 3-jarige Pinot Noir is verkocht voor 31.000 en blijft in Nederland. Hij heeft tot nu toe het verrichtingsonderzoek doorlopen, maar het is nog niet bekend of hij door zijn nieuwe eigenaar voor de derde beoordeling en het examen zal worden aangeboden.

Depay en Irvin blijven in Den Hout.


Tagged horses: DEPAY GUINNESS IRVIN PINOT NOIR D'OR


Terug