Madame Magic wint eerste DPC selectie

maandag 5 juni

Madame Magic wint eerste DPC selectie

HEEREWAARDEN – De eerste selectiewedstrijd van het Dutch Pony Championship dressuur vond plaats op het terrein van Joop en Renate van Uytert. Er deden maar weinig NRPS’ers mee, maar bij de 4-jarige won Madame Magic (stamboeknaam Madame Marit, v. FS Mr. Right, fokker fam. Breure) en was een gedeelde tweede plaats voor de voorheen goedgekeurde hengst (nu ruin) Cooper van het Gildeland (Coer Noble x Kinetic Wizard x First Stayerhof’s Ramzi H, fokker Hanno van Kalkeren). Juryleden waren Jill Bogers en Eva van der Linde.

Ellen van Pinxteren stelde haar Madame Magic prachtig voor, en met een puntentotaal van 86 heeft zij een sterke troef in handen, zo aan het begin van het seizoen. Jill: “Madame Magic viel op vandaag. Een keurige proef met veel aanleg, en super netjes gereden. Dit is hoe we het willen zien! We hebben hier met jonge pony’s te maken, maar die lieten zich vandaag in deze spannende entourage goed zien.”

De tweede en derde geplaatste combinatie kregen allebei 83,5 punten, dat zijn Calandias Dragonfly met Lynn Heesakkers en Cooper van het Gildeland met Pauline Augustinus. Alleen doordat Calandias Dragonfly (dat is niet de NRPS-goedgekeurde hengst Dragonfly!) voor algemene indruk een hoger cijfer kreeg, eindigde die als tweede in het klassement.

Bij de vijfjarige dressuurtalenten stonden de beste NRPS-combinaties op de plaatsen acht, negen en tien. Het zijn Champ du Bois (v. Cassanova du Bois) met Elin Buijs, achtste met 81 pnt.; Giorgio Armani TT (Goldstar du Bois) met Faye Lynn Zwaneveld, negende met 80 pnt.; en Howie van de Piekestables (v. Heer Orchard Bolshoi) met Nina Reulink, tiende met 77,5. Van 16 deelnemers.


Tagged horses: CHAMP DU BOIS COOPER VAN HET GILDELAND GIORGIO ARMANI HOWIE VAN DE PIEKESTABLES MADAME MARIT


Terug