Dressuurhengsten op dreef

dinsdag 21 september

Dressuurhengsten op dreef

NIEUW EN ST. JOOSLAND – De NRPS-hengst Hexagon's Gorgeous Black Art (Glock’s Toto Jr. x Rubiquil, fokker Karin Visser uit Scheemda) (foto) was een van de drie overall-kampioenen die afgelopen weekend werden gehuldigd in de derde editie van de Duvals Zeeland Dressage Cup bij De Kroo Ruitersport.

De 4-jarige Gorgeous Black Art, sympathiek voorgesteld door Benni Pachl, kreeg de in de rubriek voor goedgekeurde hengsten allerhoogste punten. Hij scoorde 93, waarbij een 10 voor de draf, een 9,5 voor de aanleg en negens voor de stap, galop en harmonie. Op Horses.nl staat: “Hij heeft extreem veel uitstraling en veel kwaliteit in zijn bewegingstechniek. Met name in de draf heeft hij heel veel balans en draagkracht.”

Er was ook een rubriek voor 3-jarige paarden en daar eindigde de NRPS-goedgekeurde Hexagon’s Trademark als tweede (van 40 deelnemers) met 85 punten. Voor alle onderdelen kreeg hij 8,5. Trademark (Trafalgar x Spielberg, fokker Tim van Tongeren uit Eede) werd voorgesteld door Sergio Bermejo. De hengst is bij een thuiskeuring aangewezen en neemt deel aan het lopende verrichtingsonderzoek.

Op de 12e plaats bij de 3-jarigen stond een andere ‘thuiskeuringshengst’ die deelneemt aan het verrichtingsonderzoek, de NRPS-goedgekeurde Painted Noir (Painted Black x Jazz, fokker S. Albers uit Oudenhoorn). Daniel Mosterdijk stuurde zijn troef naar 81 punten, met o.a. een 8,5 voor de draf en harmonie.


Tagged horses: HEXAGON'S GORGEOUS BLACK ART HEXAGON'S TRADEMARK PAINTED NOIR


Terug