NRPS heeft er weer nieuwe hengsten bij

vrijdag 17 november

NRPS heeft er weer nieuwe hengsten bij

ASTEN – Tijdens een thuiskeuring bij Next Level Stables van de familie Gijsbers heeft de NRPS-commissie drie dressuurhengsten en een dressuurpony geaccepteerd. Het zijn Hennessy, Next Level’s Gouvernant, de 3-jarige Popeye RM, en de 3-jarige ponyhengst O’Atje AT.

Popeye (2020, Geniaal x United x Balzflug, fokker M. Stokman-Aalfs) is een heel aansprekende, sterk gebouwde hengst met een correct exterieur en correcte bewegingen. De stap is goed, in draf en galop beschikt hij over kracht en afdruk. Stokmaat 1.68m.
Popeye komt uit de stam van Djennifer (Doruto x Eros, merrielijn 14) waar een van de eerste rijpaardfokkers van het NRPS, Henk Scholma uit Groningen, zijn fokkerij mee heeft opgezet. Goed presterende sportpaarden uit de stam zijn o.a. Whitney (v. Worldman) LT dressuur, Ferrarrie (v. Tango) PSG/Inter I, en Weering’s Junior (v. Wellborn), met Iris Pemen nationaal 4* eventing (korte traject) en Int. 3* geklasseerd. Het NRPS geregistreerde Int. GP dressuurpaard Insider (v. I-Punkt) komt ook uit deze moederlijn, evenals de NRPS-goedgekeurde Grand Prix hengst Ferrolan (v. Ferro) en de EK-dressuurpony en winnaar individueel brons Paso Double (v. Bodo).

Next Level’s Gouvernant

De 8-jarige Next Level’s Gouvernant werd al eerder goedgekeurd in Oldenburg. Tom Verhoeven stelde hem onder het zadel voor aan de commissie, en met deze ruiter loopt hij momenteel PSG. De aansprekende, langgelijnde hengst met stokmaat 1.68m viel tijdens de thuiskeuring op door zijn enorm fijne instelling en werkwilligheid.
Gouvernant, die als veulen werd ingeschreven met de naam Kaylen’s Boy, stamt van Governor x Krack C x Voltaire (Bryolita stam, merrielijn 48) en werd gefokt door G.M. Sinninge. Een top lijn met heel veel sport op het allerhoogste niveau. Moeder Seuxlita elite, preferent, prestatie is een echte sportpaarden leverancier. Naast deze Gouvernant heeft ze o.a. zes nakomelingen die nationaal of internationaal actief zijn tussen ZZ-Zwaar en Grand Prix. Verderop in de lijn zitten meer goede dressuurpaarden en een aantal springpaarden tot op 1.60m niveau.

Hennessy

De 11-jarige Hennessy (stm. 1.70m) (foto) heeft Inter I gelopen met Remy Bastings, en was al goedgekeurd bij KWPN en Oldenburg. Hij stamt van De Niro x Jazz x Ulft uit fokfamilie 173 en werd gefokt door M.J. Ploegmakers-Van Bavel. Hij liet zich bij deze keuring overtuigend zien op stand en op het straatje.
Moeder Silhouette elite preferent PROK heeft tot nu negen nakomelingen, waarbij een elitemerrie een Z1-dressuurpaard, en Hennessy die nu wordt opgeleid voor de Grand Prix dressuur. Een volle broer van Silhouette, Ragtime (Christina Robinson, USA) is GP dressuur. Hennessy zelf heeft inmiddels vijf goedgekeurde zonen, waaronder Maddox Mart, en bij het NRPS Happy Nirvana. De oudste nakomelingen van Hennessy zijn nu zeven jaar, en beginnen op te vallen in de Z-dressuur. Hij lijkt zijn fraaie dressuurmodel, lichtvoetigheid en sterke galop door te geven.

Ponyhengst O’Atje

De 3-jarige ponyhengst O’Atje (stm. 1.46m) stamt van Oosting Alexander x Goldstar du Bois x Leuns Veld’s Winston en werd gefokt door A.G.M. Teunissen en A.A. Meerveld. Een ponyhengst met een heel aansprekend dressuurmodel en een mooi front erop.
Vader Oosting Alexander is een zoon van Pippin’s Pride AT, goedgekeurde hengst en FEI pony (EK dressuur). De moeder van Pippin’s Pride, Orchard Orange Pippin elite, preferent, prest.sport is ook de derde moeder van O’Atje. Zij stamt op haar beurt van Aester El Nino en laat tal van nakomelingen achter die het zeer goed doen in de internationale dressuursport. Naast Pippin’s Pride zijn dat o.a. Pippin's Passion AT kroon en ZZ-licht dressuur, Pippin's Playboy AT FEI pony, en de grootmoeder van O’Atje, Pippins Angel die uitkomt in de M dressuur. De moeder van O’Atje, Angel’s Abigail AT voorl. keur (stm. 1.54m), heeft voor zover bekend (nog) geen andere nakomelingen.


Tagged horses: GABBER NLS HENNESSY NEXT LEVEL'S GOUVERNANT O'ATJE A.T. HSL RM


Terug