Sterke Nationale ponykampioenen

woensdag 18 augustus

Sterke Nationale ponykampioenen

LUNTEREN – Bij de pony’s werd in totaal 19 keer het voorlopig keurschap toegekend en vier keer het keurpredicaat uitgereikt.

De Nationaal kampioen van de 3-jarige en oudere dressuurpony’s is de stoere 3-jarige Brainpower voorl. keur (v. Golden West) uit een echte NRPS-ponymerrie: Bodine keur (v. Orlando uit Bo ster v. King Kadanz x Bredero, stam van Fatima), fokker en eigenaar Raymond Kamphuis uit Nijbroek. Bodine is ook de moeder van de NRPS-goedgekeurde Nero van de Koetsiershoeve, en Bodine’s volle zuster Koetsiershoeve Bring Me the Money bracht de goedgekeurde hengst Goldfinger van de Koetsiershoeve voort.

De reservekampioen Kind of Magic B voorl. keur is met Welsh bloed gefokt, maar vertegenwoordigt wel het gewenste type en ook de bewegingen zijn zoals het NRPS ze graag ziet. Vader is Leuns Veld’s Winston en de moeder Heeterveen Twickel’s Julia ster stamt van Wengelo’s Ricardo x Pitchwood Moonshine. Fokker Paardenhouderij Boeve in Heerde, eigenaresse Michelle Vacquier uit Gemonde.

In de zadelrubriek reed Nationaal kampioen Isala’s Naturelle met Anne Griffioen naar 77 punten. De 5-jarige bruine dochter van Woodstock komt uit oud-Nationaal kampioen aan de hand Isala’s Solène keur, preferent v. Krimh ox x Sonny af Højmark. Fokker en eigenaresse is Suzanne Miezgiel uit Biddinghuizen.

De veulenkampioen Spirit van het Gildeland (v. Heidepeel’s Sydney) werd door Hanno van Kalkeren gefokt uit Sterre van het Gildeland ster (Goldstar du Bois x First Stayerhof’s Ramzi H). Reserve veulenkampioen was de langgelijnde Cappuccino van het Kroonhof (v. Cassanova du Bois uit Samantha keur v. Heidehof’s Don Diego), f/e. Stal het Kroonhof, Evelien Westdijk-de Kesel uit Eede-Aardenburg. Beide veulens lieten zich optimaal zien en deden in prestatie niet voor elkaar onder. De plaatsing kwam uiteindelijk tot stand dankzij de voorkeur die de juryleden hadden voor het echte ponytype dat Spirit vertegenwoordigt, tegenover de iets paardachtiger Cappuccino.

Springen/allround

Prachtige kampioen van de fokrichting springen/ allround was de chique, langgelijnde Starwin’s Anoek voorl. keur, ook een NRPS-pony met een geheel Welsh achtergrond: Orchard Wildeman x Bjirmen’s Wytse x Buren’s Valentino. Deze goed bewegende merrie heeft op de keuring in Assendelft laten zien dat ze ook kan springen, hoewel ze zo dus niet bewust is gefokt. Ze werd acht jaar geleden geboren bij J.R. Hilbrands in Drouwen en is sinds kort eigendom van Lars Pronk in Oosterblokker.

Reservekampioen Nukwiggy van de Watermolen voorl. keur is een te klein gebleven paard met als vader Je Suis Equus Tame, m. Ukwiggy (Karandasj x Julio Mariner xx) gefokt door Jan Greve en eigendom van Sanne van den Bleek uit Borne.

Veulenkampioen was de imposante D&R Sportpony’s Zidane uit de eerste jaargang van de NRPS-ponyhengst Ziro La-Di. Moeder Ismee Z stamt van Ismar x Linde’s Rob x Condor ox, stam van Pur Gasaki. Zidane werd gefokt door de fam. Van de Rakt uit Vorstenbosch en is eigendom van D&R Sportpony’s uit Nistelrode, die er vast nog een keer mee terug komen, maar dan over tweeënhalf jaar op de hengstenkeuring.

Reserve veulenkampioen was Luxor, uit de laatste jaargang van de onlangs overleden Le Matsjo. Moeder is de bekende fokmerrie Rosaly keur, preferent v. Morgenland’s Fabian x Apollo, Jolanda stam. Fokker en eigenaar J. Melessen uit Zevenhuizen.


Terug