NRPS-goedkeuring voor Funky Fred Marienshof Z

dinsdag 27 februari

NRPS-goedkeuring voor Funky Fred Marienshof Z

Het NRPS heeft er weer een nieuw juweel bij met de goedkeuring van de 10-jarige springhengst Funky Fred Marienshof Z, die op het hoogste niveau in de springsport uitkomt.

Funky Fred werd als 5-jarige goedgekeurd bij Zangersheide en heeft daarna enkele jonge paarden rubrieken gelopen. Hij heeft op 1.40m niveau gesprongen met Maikel van der Vleuten en Jens Philippusson. Begin vorig jaar kwam hij onder het zadel van Lars Kersten en kon hij zijn eerste ranking proeven lopen. De hengst kreeg ook meteen de kans om als tweede paard ervaring op te doen in 3*-, 4* en 5*-wedstrijden. Zijn meest recente successen zijn de derde plaats in de 5* wereldbekerwedstrijd op Jumping Amsterdam, enn afgelopen week de vijfde prijs in de GP van Gothenburg.

Funky Fred van fokker/eigenaar Stal Marienshof is een zoon van Fantomas de Muze (ISP 1.60m, Sandro Boy x For Pleasure) en de merrie Marien (Libero H x Weratosthenes x Maykel, fokfamilie 336), die internationaal 1.55m heeft gesprongen met Lucia Diniz en Santiago Lambre. Marien is ook de moeder van o.a. het 1.60m springpaard Dundee vh Marienshof (v. Cicero van Paemel). Marien’s eigen halfbroer Cascade Z (v. Capitol I) heeft op 1.50m niveau gepresteerd.

De donkerbruine Funky Fred heeft een stokmaat van 1.64m. Hij is atletisch gebouwd en beschikt over veel bloed, veel balans en een ruime, krachtige galoppade, een fantastische techniek en zeer goede rijdbaarheid. Met zijn gretigheid en instelling doet hij sterk denken aan zijn moedersvader Libero H.


Tagged horses: FUNKY FRED VAN HET MARIENSHOF Z


Terug