Grenoble DN wint twee rubrieken

zondag 9 januari

Grenoble DN wint twee rubrieken

ABU DHABI – Bart Bles is goed op dreef met de NRPS-hengst Grenoble DN tijdens het viersterren CSI-W van de Verenigde Arabische Emiraten. Op vrijdag schreef hij een 1.40 m rubriek met 57 deelnemers op zijn naam, en op de laatste dag pakte hij de overwinning in de 1.45 m rubriek (61 deelnemers) die vooraf ging aan de wereldbekerkwalificatie.

Slechts negen combinaties mochten terug komen voor de barrage van deze klassieke rubriek en Abdurakhmon Abdullaev was met Conlouba (v. Contendros) de eerste met een foutloze barragerit. Bles kwam na deze combinatie in de ring met Comme-Laude W, maar bleef niet foutloos en eindigde met de twaalfjarige ruin op de zesde plaats.

Trevor Breen was de tweede met een foutloze ronde. De Ierse ruiter stuurde Germaine W (v. de NRPS-goedgekeurde Eldorado van de Zeshoek) rond in 41,81 seconden, waarmee hij met gemak de leiding overnam van Abdullaev, maar Bles zette daarna met Grenoble DN een nog snellere ronde neer. Met zijn foutloze rit in 41,49 seconden stelde hij de overwinning veilig.


Tagged horses: GRENOBLE D.N.


Terug