Succesvol debuut van Diedjee TCE en D’Joep

dinsdag 6 juli

Succesvol debuut van Diedjee TCE en D’Joep

BEESD – De voorheen goedgekeurde NRPS-hengst (nu ruin) Diedjee TCE heeft zijn debuut gemaakt in de Lichte Tour dressuur onder het zadel van mede-eigenaar Chris Epskamp. In de Prix St. Georges verdiende de combinatie daarbij een mooie 64.55% en de tweede prijs.

De 9-jarige Diedjee (v. Dreamboy) is vierde generatie NRPS-gefokt. Moeder Winsley elite, röntgen (v. Paddox) komt uit de stermerrie Sandy, een dochter van de Anglo-Arabier Saint Urus d’Olympe x. Haar moeder Brendie keur, preferent (v. Zeus) Bracht onder andere de goedgekeurde hengst Big Ben NH. Fokker Diedjee en zijn voormoeders uit de Nomia-stam is A. Hofenk uit Toldijk.

Diedjee TCE stond eerder als Diedjee NH ter dekking bij De Nieuwe Heuvel en is door Marijke Folmer netjes opgeleid en uitgebracht tot in de klasse Z2. “Ongeveer twee jaar geleden hebben wij hem gekocht”, vertelt de andere eigenaar Henri Jacobsen, “Dat paard heeft zo'n fijn karakter, hij wil zo graag z'n best doen. We zijn onwijs blij met hem en beleven veel plezier met hem. In het begin zijn we veel met hem naar buiten geweest, en hebben aan de basis gewerkt. Zodat hij nog beter in z'n vel ging zitten en nog meer lol erin kreeg. Heel geleidelijk zijn we steeds een beetje meer gaan vragen. Dat heeft goed uitgepakt!”

Nog wel goedgekeurd en hengst, is D'JOEP (Desperado x Ferro). Onder het zadel van Kim Noordijk debuteerde D’Joep op dezelfde wedstrijd in de klasse ZZ-Zwaar. En hun 68.36% was ook meteen goed voor de eerste prijs.


Tagged horses: D'JOEP


Terug