NRPS-officials te gast bij Bereden Politie

donderdag 11 juli

NRPS-officials te gast bij Bereden Politie

Op donderdagmiddag 11 juli kwamen de leden van de hengstenkeuringscommissie, het bestuur en enkele andere NRPS-officials bij elkaar voor hun jaarlijkse Middag, waarin ze terug en vooruit kijken op de hengstenkeuring en het verrichtingsonderzoek. En waarin ze samen ook iets ondernemen ter lering en vermaak.

Dit jaar was de delegatie te gast bij de Bereden politie Oost Nederland in Nunspeet. Onder leiding van Silwie van ’t Hul, africhter en instructeur, kregen ze een rondleiding over het terrein en werden verschillende politiepaarden trainingen bijgewoond. Verder vertelde Silwie veel over de selectie, aankoop en africhting van de paarden, en aan welke eisen een goed politiepaard allemaal moet voldoen.

Het tweede deel van de middag werd besteed aan de evaluatie van het meest recente verrichtingsonderzoek en de hengstenkeuring. Er kwamen diverse ideeën ter sprake om er in de toekomst nog mooiere evenementen van te maken.

Overigens zoekt de politie permanent naar geschikte paarden om het verloop in het paardenbestand aan te vullen. En het zou zomaar kunnen dat fokkers van NRPS-paarden daarvoor een geschikte kandidaat op stal hebben staan. In het verleden zijn al regelmatig NRPS-ingeschreven paarden met succes opgeleid tot politiepaard van het hoogste niveau.

Paarden kunnen worden opgegeven via het online formulier dat te bereiken is via de volgende link: https://www.politie.nl/informatie/paarden-aanmelden-om-politiepaard-te-worden.html#:~:text=Wij%20zoeken%20paarden%20welke%20tussen,(in%20alle%20kleuren)%20welkom. Daar staan ook de criteria vermeld waar de paarden aan dienen te voldoen.


Terug