Mac Madison wint tweemaal in ZZ-Zwaar

vrijdag 26 januari

Mac Madison wint tweemaal in ZZ-Zwaar

VINKEGA – Met de NRPS-goedgekeurde hengst Mac Madison (Ferdinand x Jazz) won Anouk Noordman afgelopen weekend twee ZZ-Zwaar-proeven op de subtopwedstrijd in Vinkega.
 
“Mac Madison liep wel fijn, hij was lekker voorwaarts en fris. In beide proeven kreeg ik nog wel wat slordigheden, bijvoorbeeld overgangen die niet vloeiend gingen. Dat soort dingen kosten nog teveel punten voor hogere scores”, vertelt Noordman nuchter. “Mac Madison is heel flexibel, dat is in bijvoorbeeld de appuyementen heel fijn, maar het zit hem nu ook nog wel eens wat in de weg. Ik krijg onderweg sneller een wiebeltje. Als hij wat sterker wordt, zal dat ook beter worden.”
 
Noordman heeft de hengst van Riekus en Ilonka Veninga, die werd gefokt door mede-eigenaren Jan Zeewuster & erven J.S. de Jager, inmiddels twee jaar onder het zadel. “Hij is super lief, maar hij weet wel hoe mooi hij is. Hij heeft een bepaalde air om zich heen. Hij heeft drie goede basisgangen, maar z’n galop is extra. Hij kan, met name in de uitgestrekte galop, enorm van de grond galopperen, maar sluit net zo makkelijk.”
 
Bron: Horses.nl, Savannah Pieters
Foto: Femmie Zeewuster

Terug