Vier NRPS-hengsten naar WK, twee reserve

woensdag 5 juli

Vier NRPS-hengsten naar WK, twee reserve

De 5-jarige Everest, de 6-jarigen Mercurius ACM en Hexagon’s Gorgeous Black Art, en de 7-jarige First Lewis zijn geselecteerd voor deelname aan het WK Jonge Dressuurpaarden. Dat is bijna een kwart van het totale deelnemersveld!

En This is Naqueen (v. Trafalgar, met Kim Noordijk) en Nacho (v. Negro, met Charlotte Fry) staan bij de 5-jarigen als eerste en tweede reserve op de lijst.

De hengsten worden op het WK voorgesteld door hun vaste ruiters: Everest (v. Everdale) met Phoebe Peters, Mercurius (v. Dream Boy) met Amber Hage, Gorgeous Black Art (v. Glock’s Toto Jr.) met Benedek Pachl (foto), en First Lewis (v. Ferguson) met Niels Bax.

“Vanuit de drie selectiemomenten is een groep paarden overgebleven waarvan we denken dat ze goed uit de verf komen op het kampioenschap. Gezien de kwaliteit van de paarden en de ervaring van de geselecteerde ruiters, gaan we er met hoge verwachtingen naartoe”, vertelt Johan Hamminga, die samen met Veronique Roerink en Emmelie Scholtens de selectiecommissie vormde. Op het WK voor Jonge Dressuurpaarden draait het niet alleen om de kwaliteit van het paard. Het proeftechnische deel en de ongedwongen en harmonieuze manier van voorstellen, spelen eveneens een grote rol. Dat is een afweging die we in het selectietraject geregeld hebben meegenomen. Een paard kan veel kwaliteit hebben, maar net niet rijp genoeg zijn om een bepaalde proef te lopen op de manier zoals op het kampioenschap wordt gewaardeerd. Zeker bij de zes- en zevenjarigen wordt er proeftechnisch behoorlijk wat gevraagd.”

Nog niet eerder werden zoveel NRPS-goedgekeurde hengsten tegelijk op deze prestigieuze wereldkampioenschappen verwacht. Het evenement vindt plaats van 3 t/m 6 augustus in Ermelo.

(bron: Horses.nl)


Tagged horses: EVEREST FIRST LEWIS HEXAGON'S GORGEOUS BLACK ART MERCURIUS ACM NACHO THIS IS NAQUEEN


Terug