NRPS’ers goed in eerste selectie Dutch Pony Championship

zaterdag 18 juni

NRPS’ers goed in eerste selectie Dutch Pony Championship

De warmte mocht de pret niet drukken bij de deelnemers en organisatie van de Dutch Pony Championship. Op de mooie locatie van de Selevia Hoeve in Werkendam kwamen in drie leeftijdscategorieën zeer talentvolle pony’s in de baan. De NRPS’ers deden het super, met twee tweede plaatsen bij de 4- en 5-jarigen (er deden geen 6-jarige NRPS’ers mee). Die eer ging naar Just a Champ (v. Jonker’s Jayden) met Jinthe Nipius (78,5 pnt.) en Ducati van het Gildeland (v. Diamond Touch) met Joyce van Soest (82 pnt) (foto).

Niet de minste namen mochten de combinaties jureren. Amazone Renate van Uytert – van Vliet en Grand Prix jurylid Jeanine van Twist stonden in de baan voor de beoordeling. Jeanine: ‘’ We hebben vandaag een groep heel mooie pony’s gezien met goede gangen die heel goed werden voorgesteld.’’ Niet alleen kwamen de pony’s onder het zadel in de baan, er was ook nog een exterieur behoordeling. Renate: ’’Een leuk en zeker belangrijk onderdeel. Tijdens het rijden konden we de pony’s al mooi individueel beoordelen maar om ze ook nog eens zonder zadel te zien gaf ons nog net een beetje extra informatie om de juiste winnaars te kiezen.’’

De overwinning voor de vierjarigen ging naar Ferro (v. Nia Dommo’s Bolero) gereden door Rubi van Huijgevoot. Bij de vijfjarigen was Isa Westendarp Knol met Dijkshof Dancello (v. FS Don’t Worry)) de concurrentie te sterk af en bij de zesjarigen werden Jonne Liefhebber en Goldwinshoeve VJ (v. Goldwinshoeve Valeron) gehuldigd als winnaar.


Tagged horses: DUCATI DU BOIS JUST A CHAMP


Terug