Impian D derde in GP

zaterdag 13 januari

Impian D derde in GP

NEUSTADT DOSSE – Henk Frederiks stuurde de NRPS goedgekeurde hengst Impian D  (v. Bubalu VDL) vorig weekend naar de derde plaats in de CSI2* Grand Prix. De ruiter uit het Drentse Wapserveen behaalde vorig jaar al veel mooie prestaties met de pas 11-jarige hengst, van wie het 6-jarige ‘neefje’ Nakal Chacco D net is geslaagd voor zijn NRPS-verrichtingsexamen, en is ook dit jaar voortvarend begonnen. "De resultaten spreken voor zich, Impian is gewoonweg fantastisch."

“De moeilijkheid zat ‘m vooral in het eind van het parcours, daar werden veel fouten gemaakt. De driesprong was lastig, daar vanuit moest ik best voorwaarts doorrijden naar de volgende hindernis en daarna juist weer terug. Dat vergde wel de nodige controle”, vertelt Frederiks. “Het stond ook wel hoog genoeg, in Duitsland bouwen ze altijd wel aan de maat. Het was al met al een vrij zwaar parcours. In het basisparcours bleven ook maar zes van de ruim vijftig combinaties foutloos, dat zegt genoeg.”

“Impian is fantastisch. Hij kent het spelletje en hij gaat voor me door het vuur. Hij geeft altijd alles, hij is gewoon uit het boekje”, spreekt de ruiter lovend over de hengst. “Ik rijd Impian vanaf dat hij 3,5 jaar oud is. Hij is destijds door Marcel van Manen klaargemaakt voor de hengstenkeuring van Zangersheide en daarna is hij bij mij gekomen. Zijn instelling was toen al opvallend.  Bij iedere stap hoger heeft hij zich goed doorontwikkeld en het heeft met hem nooit moeilijk gevoeld. Natuurlijk is het in het begin lastig om in te schatten hoe ver een paard uiteindelijk komt, maar hij blijft zich ontwikkelen. Hij zit nog lang niet aan z’n max.”

Frederiks hoopt Impian op Jumping Amsterdam te mogen rijden. “Ik heb daar zeker m’n zinnen op gezet, maar het is nog even afwachten of ik daar ook daadwerkelijk mag rijden. Mocht dat niet het geval zijn, krijgt Impian eerst een periode rust. Hij sprong nul in de driesterren Grand Prix van Leeuwarden en hij sprong super in Maastricht. Van het voorjaar wil ik naar het NK toewerken en hopelijk kan ik in de zomer een aantal mooie internationale concoursen rijden en de lijn van vorig jaar doorzetten.”

De Grand Prix van Neustadt Dosse werd gewonnen door Hannes Ahlmann met de Toulon-zoon Tokyo, Tobias Meyer werd tweede met een dochter van Coupe de Coeur. Onder de naam Calidos heeft de Holsteiner Coupe de Coeur als 3,5-jarige het NRPS-verrichtingsonderzoek doorlopen… waarna hij bij nog vijf andere stamboeken werd goedgekeurd en de springwereld veroverde.

Bron: Horses.nl, Savannah Pieters


Tagged horses: COUPE DE COEUR IMPIAN D NAKAL CHACCO D


Terug