NRPS’ers top in hoogste klassen op Hippiade

zaterdag 21 augustus

NRPS’ers top in hoogste klassen op Hippiade

ERMELO – Op de Nederlandse kampioenschappen dressuur en springen (oftewel de Hippiade) voor pony’s hebben de NRPS-combinaties zich weer van hun beste kant laten zien. Vier podiumplaatsen (waaronder twee kampioenen) in dressuur en vier podiumplaatsen (waaronder een kampioen) in het Z- en ZZ-springen.

Absolute top was de prestatie van Isa Hollands met de NRPS-goedgekeurde His Royal Badness DK in de klasse M1-DE. De combinatie werd kampioen met maar liefst 82%! De talentvolle, pas 5-jarige ponyhengst behaalde afgelopen januari tijdens het verrichtingsonderzoek ook al een monsterscore. Onder het zadel van de 15-jarige Isa Hollands is hij dit nu aan het waarmaken in de sport.

His Royal Badness (v. Hesselteich’s Golden Dream) werd gefokt door EK-amazone Demi Kurstjens uit haar Nina van de Beekerheide keur, prest.sport (v. Neptune van de Beekerheide, m. stammoeder Coco Valrosa preferent, prest.fok v. Kooihûster Folkert x Conquistador). Eigenaar Servé Frantzen, Maastricht.

In de klasse Z1-DE ging het goud naar Dominique van Dalsen met Zky (69,755%). De 6-jarige Zky is een zoon van de NRPS-goedgekeurde hengst Zodiak Boy for Future (v. Zodiak), gefokt uit Amiera van de Trudie’s Hoeve ster, preferent; een dochter van Mufaq ox x Manrico Dennenoord ox uit de stam van Marina van de Trudie’s Hoeve. De moeder van Zky is een Welsh merrie van Orchard Boginov x Flora’s Hof Magic. Zky werd gefokt door B.T.M. Jansen of Lorkeers uit Beekbergen.

In de klasse Z2-DE was er zilver en brons voor NRPS-combinaties. Internationale combinatie Reservekampioen Rowena Weggelaar met Navarone van de Beekerheide scoorde 71,667% en dat scheelde maar 0,171% met de kampioen. De 13-jarige Navarone is nauw verwant aan His Royal Badness, want zijn vader is ook Neptune van de Beekerheide en Coco Valrosa is zijn moeder. Fokker is Jan van Beek uit Maasbree.

De bronzen medaille werd uitgereikt aan Morgan Walraven voor haar prestatie met Devills Kiss Naoni. Deze combinatie zit in het A-kader en was aangewezen als reserve voor het EK pony’s van vorige week. De 9-jarige smokey black merrie is een dochter van Don Cremello du Bois en stamt via haar moedersvader Nadir’s Gigolo van individueel Europees kampioen dressuur 1989 Fleur van de Puye. Fokker mw. P. Ketting uit Pernis.

Springen

In het Z-DE springen sloot de 16-jarige Emily van Seumeren haar ponycarrière af met het behalen van het kampioenschap met haar Kyro Stayerhof's Benjamin. Deze 8-jarige ruin is een zoon van de NRPS-ponyhengst Krachtpatser (Kosmo van Orchid's x Atlantic Curragh) uit de merrie Farassi. Zij is een dochter van First Stayerhof's Ramzi H x Juravel ox uit een NF merrielijn met Golden Wonder bloed. Fokker van Benjamin is de comb. Martens & Martens-Drieshen uit Deurne.

De bronzen medaille is de Z-DE was voor Sara van den Hout met de pas 6-jarige Zion II VDK. Dit is een zoon van meervoudig EK-springpony Zeppe van de IJsseldijk uit de internationale springpony Zenzi Girl VDK (v. Zenzi Boy VDK, m. Kastanjehoeve’s Katina v. Kantje’s Ronaldo x Farmer), fokker J. Pepping uit Zuidveld.

Het brons van de Z-C werd gewonnen door Vera Spijkers met de 8-jarige Like2Drive Mercedes v. d. Ponderosahoeve, dochter van King Stayershof Jango en de New Forest merrie Grevenrit’s Femke v. Polsbury Pirelli x Ralph, fokker Elise Teunissen uit Oosterhout.

In de ZZ-klasse ging EK-ruiter Siebe Leemans (individueel EK-brons 2021 met Voodstock de l’Astree) natuurlijk voor het goud met zijn NRPS-pony Orchid's Lonette maar hij moest als eerste starten in de barrage. Zijn rit was foutloos en snel, maar de laatste starter bewees dat het nog iets sneller kon. Dus moest Siebe ditmaal genoegen nemen met zilver.

Orchid’s Lonette (v. Kanshebber) komt uit de palomino merrie Orchid’s Gianna. Haar vader is Orchid’s Cestanii (Kantje’s Carlando x El Beauty x Mischaz x AA). Haar moeder Orchid’s Linda is een NF merrie van Kantje’s Ronaldo x Ralph. Tweemaal Kantje’s Ronaldo dus (ook de vader van Kantje’s Carlando) in combinatie met bekend NRPS-bloed, en gefokt door Carla en Paul van der Laar – succes gegarandeerd!


Tagged horses: DEVILL'S KISS NAONI HIS ROYAL BADNESS DK KYRO STAYERHOF'S BENJAMIN MERCEDES V. D. PONDEROSAHOEVE NAVARONE VAN DE BEEKERHEIDE ORCHID'S LONETTE ZION II VDK ZKY


Terug