Shutterflyke naar Olympische Spelen

maandag 12 juli

Shutterflyke naar Olympische Spelen

LUNTEREN – De Tsjechische eigenaren hebben laten weten dat de 10-jarige NRPS-merrie Shutterflyke zich heeft gekwalificeerd voor de Olympische Spelen, en daar eind juli van start gaat in de Eventing.

SHUTTERFLYKE (v. Sir Shutterfly) werd gefokt door Sipke Bijzitter en Marieke de Roos uit Donkerbroek, uit de keur, prest.sport merrie Zaramba (Kigali x Ed King Hill x Samber x Nimmerdor). Zij is een vertegenwoordigster van de bekende Karla-stam. Nadat Zaramba een aantal veulens had gebracht, kon Nienke van der Werf haar kopen. Nienke vertelt:  “Door Shutterflyke moest ik ineens ook serieus na gaan denken om met deze merrie door te gaan fokken! Ik heb nu drie nakomelingen van haar thuis staan. Een jaaring merrie van Il est Balou, haar tweejarige volle broer, een ruin, en een 6-jarige bonte met als vader een niet-gekeurde, bruinbonte hengst (v. Purioso) uit een volle zus van Samber. Volgend jaar hoop ik een Shutterflyke 2.0 te krijgen uit Zaramba, met als vader High Shutterfly.”

Shutterflyke is opgeleid en wordt uitgebracht door Miroslav Trunda. Mede-eigenaar Adela Svobodova liet weten dat Shutterflyke “is qualified and ready for Olympic Games in Tokio”.

Adela en Miroslav runnen sinds 2009 een stal in de buurt van Praag. "Maar we rijden allebei al paard vanaf dat we konden lopen", verduidelijkt Adela. Het tweetal houdt zich voornamelijk bezig met eventing en richt zich in principe op jonge paarden. "We kopen ze meestal als driejarige, leiden ze op en brengen ze uit op wedstrijden. Shutterflyke loopt vanaf 2015 in de sport en was als jong paard Tsjechisch kampioen bij de vijfjarigen, het jaar daarvoor tweede bij de vierjarigen. In 2017 derde bij de zesjarigen in Tsjechië, en achtste van de wereld in Le Lion d’Angers. En nu gaat ze optreden in Tokio!”


Tagged horses: SHUTTERFLYKE


Terug