His Royal Badness DK kürwinnaar

maandag 23 mei

His Royal Badness DK kürwinnaar

COMPIEGNE - De goedgekeurde ponyhengst His Royal Badness DK en zijn amazone Isa Hollands zijn met 75.070% winnaar geworden van de kür tijdens het internationale dressuurconcours in Frankrijk. De combinatie verwees daarmee de winnaar van de landenproef en individuele proef, de Duitse Liezel Everars met FS Capelli de Niro, naar de derde plaats.
 
Voor Isa en de 6-jarige ponyhengst was het pas de tweede internationale wedstrijd, en de eerste keer dat ze een kür reden. In de aanloop eindigden ze in de landenproef als derde en de individuele sloten ze af met een vijfde plaats. Isa vertelt: “Ik heb echt alle dagen heel fijn kunnen rijden met hem. Tijdens het losrijden voor de team test moesten we nog even terug naar stal door een onweersbui. Hij pakte het daarna weer super op. In de individuele test kwamen we al beter in het ritme, maar maakten we nog twee dure fouten in het galopgedeelte. De uitstrekte draf en galop waren echte hoogtepunten die goede cijfers opleverden. Zijn stapgedeelte is ook altijd heel goed. We reden voor het eerst een kür op muziek en onze kür is gecomponeerd door Charles Monterie. Het is wat stoerdere en vrolijke muziek omdat Badness dat ook is. Voor het artistieke gedeelte kregen we een 9. Ik had de score in de kür niet verwacht, maar ik ben er super blij mee!”
 
His Royal Badness DK stamt van Hesselteich's Golden Dream uit de int. dressuurpony Nina van de Beekerheide (Neptune van de Beekerheide x Kooihûster Folkert) en werd gefokt door de eigenaresse en destijds de amazone van Nina, Demy Kurstjens. de foto is gemaakt op de NRPS Hengstenshow in maart j.l.
 
(citaat afkomstig van Hoefslag)

Tagged horses: HIS ROYAL BADNESS DK


Terug