Orchid’s Lonette wint GP

zondag 6 februari

Orchid’s Lonette wint GP

OPGLABBEEK – In Sentower Park hebben de NRPS-pony’s (en met name de pony’s uit de Orchid’s fokkerij) weer mooie reclame gemaakt voor hun fokkers en stamboek. Orchid’s Lonette en Siebe Leemans wonnen op zaterdag de GP (zware tour), nadat ze een dag eerder het Tweefasen Special 1.25m op hun naam schreven, en op woensdag al de tweede prijs hadden opgehaald van het 1.25m!

De 11-jarige Lonette is een dochter van Kanshebber uit Orchid’s Gianna (Orchid’s Cestanii x Kantje’s Ronaldo x Ralph). Bijgaand een archieffoto van de combinatie uit 2019.

Een andere Orchid’s pony die drie dagen in de prijzen reed, was Orchid’s Arissia met de Deense Magdalene Rose Mikkelsen in de lichte tour. Deze 14-jarige dochter van Kanshebber komt uit Orchid’s Rosy Dawn (v. Kantje’s Carlando). De moeder van Orchid’s Rosy Dawn was een paard, gefokt met Obrecht x Zevenster x Doruto!

Verder reed ook een oude bekende drie keer in de prijzen. De inmiddels 21-jarige Rocky’s Ryan SB wordt nu internationaal in de lichte tour uitgebracht door de Belgische amazone Hebe de Maeyer en won in de lichte tour respectievelijk de 11e, de 9e en de 3e prijs. In zijn jongere jaren heeft Rocky’s Ryan EK springen gelopen met Leontine Bruin (2013 Arezzo). Hij stamt van Rockefeller x Expensive x Apollo, en werd gefokt door A. Brinkman uit Rolde.

Voor Duitsland was het tweemaal prijs voor Karim van Orchid’s (Kanshebber x Kantje’s Ronaldo x Rusty) gereden door Franca Clementine Kröly in de zware tour.

En je ziet het niet aan de naam, maar nauw verwant aan veel Orchid’s pony’s is Simply Machno, die in de lichte tour met Renske van Middendorp twee keer een prijs (4e en 6e)  in ontvangst mocht nemen. Simply Machno (v. Machno Carwyn) komt uit de halfzus van Kanshebber, Simply the Best (v. Ismar, m. Daisy Brown) en werd gefokt door Arjen van der Waaij uit Eemnes.

Verder won Orchid’s Garina (Kanshebber x Kantje’s Ronaldo x Furzey Lodge Golden Wonder) met Mikai Brandes op woensdag de tweede prijs in de lichte tour, en werd EK-pony Special Lady (20 jaar, afstamming niet geregistreerd)  met Ava Eden van Grunsven vierde in de GP.

Fokker van alle Orchid’s pony’s: Carla en Paul van der Laar uit Zeeland!


Tagged horses: KARIM VAN ORCHID'S ORCHID'S GARINA ORCHID'S LONETTE ROCKY'S RYAN SIMPLY MACHNO


Terug