NRPS succes in Amerika

dinsdag 13 december

NRPS succes in Amerika

LEXINGTON - Rita Mae Johnson is een 14-jarige dressuurmerrie, gefokt in de Verenigde Staten door Babsi Neidhardt-Clark en als veulen ingeschreven bij het NRPS. Met haar eigenaresse en amazone Kristen Ortt won ze op de finaledag van de 2022 US Dressage Finals tweemaal goud op Prix St.-Georges niveau. Aan deze competitie doen meer dan 500 combinaties mee van basisport tot int. Grand Prix. Daarbij zijn in vier dagen tijd 35 kampioentitels te winnen.

“Onwijs blij”, zo reageerde Kristen Ortt na haar laatste overwinning. De drie juryleden plaatsten haar en Rita Mae Johnson unaniem bovenaan met een totaalscore van 69.559%. “Ik had wel hoge verwachtingen, want we hebben er dit jaar heel wat aan gedaan om de omstandigheden en rijderij te verbeteren”, meldt Ortt, die de merrie vanaf basisniveau zelf heeft opgeleid. “We hebben echt hard getraind en ik wist dat ze het kon. Vandaag heeft ze dat bewezen.”

Rita Mae Johnson is gefokt uit een klassiek Gelderse merrie met de NRPS-gekeurde R. Johnson (Ramiro x Able Albert xx x Telstar). Het NRPS heeft in het verleden een aparte rijpaard afdeling NRPS-NA opgezet voor Noord-Amerika, en R. Johnson was een van de hengsten die in dat kader werd goedgekeurd. Door te weinig belangstelling is de NRPS fokkerij in Amerika niet echt op gang gekomen, maar af en toe staat er wel degelijk succesvolle nafok op. En met de export van goede in Nederland gefokte NRPS’ers naar Amerika (en de rest van de wereld) gaat het alleen maar beter!


Tagged horses: RITA MAE JOHNSON


Terug