NRPS heerst in Z/ZZ-klasse

dinsdag 26 oktober

NRPS heerst in Z/ZZ-klasse

KRONENBERG – De eerste hengstencompetitiewedstrijd (springen) van het seizoen is voor het NRPS bijzonder succesvol verlopen. In de gecombineerde Z/ZZ-klasse eindigden Catch Twenty Two VO Z (foto) met Demi Dijks als tweede, en T-Kwitoulon van de Laarse Heide (video) gereden door Nikita Cheung won de derde prijs.

De rubriek, een klassiek met barrage, bestond uit 15 combinaties. Tweederde reed een foutloze omloop en plaatste zich voor de barrage. Nikita en Kwitoulon reden daarbij zo vlot rond dat het leek alsof ze al een voorschot namen op de finale omloop. Acht combinaties reden nogmaals foutloos, maar alleen de snelste vier werden geplaatst. Deze keer was Demi met Catch Twenty Two watervlug; het scheelde precies 0,19 met de winnaar (Kallas gereden door Dennis van den Brink).

Catch Twenty Two VO Z, die al uitkomt op ZZ-niveau, stamt van Catoki x Mr. Blue x Voltaire uit de Hannoveraanse Nuecke-stam, en werd gefokt door R. en C. van der Elst. Een halfbroer heeft 1.55m gesprongen en de 6-jarige halfzus Corliss VO is ook al internationaal uitgebracht. De NRPS-hengst Catch Twenty Two VO Z is eigendom van Dekstation De Havikerwaard in De Steeg. Hij werd in 2016 goedgekeurd en heeft nog weinig gedekt (vijf nakomelingen geregistreerd bij het NRPS).

T-Kwitoulon van de Laarse Heide (v. Toulon) is een zoon van het internationale springpaard van Mathijs van Asten, Kwidanta van de Laarse Heide (Quidam de Revel x Ramiro x Marco Polo, Oberlina stam) en werd gefokt door Cees Zandbergen. Kwidanta heeft nog een goedgekeurde zoon en een dochter die beide op 1.40 m niveau uitkomen. Van haar acht broers en zusters hebben er zeven op hoog niveau in de springsport gelopen. Van de NRPS-hengst T-Kwitoulon zijn nog geen nakomelingen bekend. Eigenaar is Roger Zandbergen uit Zundert.

Foto: De Paardenkrant/Jacqueline van Tartwijk


Tagged horses: CATCH TWENTY TWO VO Z T- KWITOULON V/D LAARSE HEIDE


Terug