‘Omdenken’ bij de gratis dekkingen

zondag 12 februari

‘Omdenken’ bij de gratis dekkingen

Merriehouders, opgelet! Ook dit jaar zijn weer veel hengstenhouders van plan een gratis dekking weg te geven tijdens de Hengstenshow op 25 maart.

Dit is niet zomaar een gezellig, willekeurig kadootje – het gaat om Fokkerij. De inbreng van de merrie(lijn) is zeker zo belangrijk wanneer je een goed of nog beter veulen als doel voor ogen hebt. Daarom gaan we het dit jaar anders doen. In het kader van het omdenken, gaan we bij het toekennen van de dekkingen uit van de merries!

Dat zit zo: merriehouders die in 2023 willen dekken, doen de naam en info van de betreffende merrie in de ‘lotenbak’. Daar gaan we blind een aantal uit trekken. Bij deze merries zoekt de fokleiding van het NRPS na de Hengstenshow weloverwogen een match met de passende hengst. Dekgeld hoeft de merriehouder dan dus niet te betalen.

Elke gelukkige merrie-eigenaar krijgt een goed onderbouwd verhaaltje in het NRPS-Nieuws en op facebook. Loopt het daarna allemaal zoals gewenst en verwacht, dan volgt er in 2024 een foto met tekst van het resultaat!


Terug