NRPS heeft er weer een hengst bij

donderdag 14 oktober

NRPS heeft er weer een hengst bij

LUNTEREN – Tijdens een advies-/thuiskeuring is de 3-jarige dressuurhengst F-Napoleon geaccepteerd door de HK-commissie van het NRPS. Fokker en eigenaar is Stal De IJzeren Man in Weert.

F-Napoleon heeft zich op de tweede verrichtingsdag onder het zadel gepresenteerd in de drie basisgangen en zal het verrichtingsonderzoek verder doorlopen tot en met het examen, inclusief deelname aan de inhaaldag.

F-Napoleon stamt van Feinrich (v. Fürst Heinrich, m. Gesina v. Sir Donnerhall x Don Schufro; zij bracht een GP-paard en drie PSG/Inter I paarden, vijf ggk zonen waaronder For Romance I en II, en een ggk kleinzoon).

Moeder van F-Napoleon is Image elite, prest.sport, een Z2-dressuurmerrie van Negro x Sandro Hit x Donnerhall, Holsteiner stam 18B1. Van de 1.67 m hoge Image zijn verder nog geen nakomelingen geregistreerd.

Tweede moeder Dinnacetta elite, pref, prest.sport (ZZ-Licht) is eveneens 1.67 m hoog. De dochter van Sandro Hit heeft negen nakomelingen waarvan Giano, ZZ-Zwaar en AES ggk de bekendste is. Daarnaast nog drie elitemerries, waarvan er twee op Z2 niveau lopen.

Derde moeder Donnecette  St.Pr. (v. Donnerhall) bracht ook de GP dressuurhengst Bellino (ggk. Hannover) en in Oldenburg gekeurde Sandrohall. In het algemeen komt er veel sport uit de lijn, ook op het hoogste niveau. Verder terug in de lijn vanaf is de vierde moeder alles springen gefokt. Dit is ook de directe moederlijn van de goedgekeurde hengsten Ronald (KWPN, v. Ramiro) en Logan (Hannover, v. Lorentz).

De zwarte F-Napoleon staat voldoende in het type. Het hoofd is wat lang. Exterieur is op onderdelen correct, achter gaat hij iets bodemnauw. Onder het zadel waardeerde de hengst zich enorm op. Gezien zijn interessante afstamming is hij een aanwinst voor de fokkerij.


Tagged horses: FÜRST NAPOLEON


Terug