NRPS heeft er weer drie hengsten bij

dinsdag 26 april

NRPS heeft er weer drie hengsten bij

LUNTEREN – Tijdens een thuiskeuring bij een fokker heeft de commissie twee ponyhengsten en een dressuurhengst geaccepteerd.

Alle drie zijn al eerder in beeld geweest. Het gaat om de 15-jarige Don Cremello du Bois, de 3-jarige Day Dream NF en de 4-jarige Nachtwacht in ’t Veld.

Don Cremello du Bois heeft Z2 dressuur bij de paarden gelopen. Hij was al goedgekeurd bij een Belgisch stamboek, en van hem zijn bij het NRPS tot dusver 173 nakomelingen geregistreerd. Daaronder de goedgekeurde hengsten Don Bosco du Bois en Damon du Bois. Zijn dochter Dream Girl is de moeder van Wonderboy FN, de kampioenshengst allround pony’s van de nieuwe jaargang. Dochter Devill’s Kiss Naoni loopt internationaal dressuur (amazone Morgan Walraven). Don Cremello stamt af van Der Harlekin B en de keur, prest.sport&fok merrie Golden Isha du Bois (FS Golden Moonlight x Ismaël ox x Orion ox, stam van Violetta). Fokker en eigenaar: fam. Van den Bosch, Herwen.

Day Dream

Nauw verwant (zelfde moederlijn) aan Don Cremello is de 3-jarige Day Dream NF, die zich al heeft gepresenteerd in de eerste en tweede bezichtiging en nu is aangewezen. Nadat aan alle reguliere veterinaire verplichtingen is voldaan, wordt ‘aangewezen’ omgezet in ‘goedgekeurd’ en zien we hem in september 2023 terug in het verrichtingsonderzoek. Vader van de cremello Day Dream is de valkkleurige Dreiklang AT, de cremello moeder Indy du Bois (v. Don Carino du Bois) is een halfzus van Don Cremello. Fokker en eigenaar Nina Hoogendijk uit Strijen.

Nachtwacht in ’t Veld

Ook de 4-jarige dressuurhengst I-Nachtwacht in ’t Veld werd op 18 februari doorverwezen naar de Hengstenshow, maar kon daar niet aanwezig zijn. Hij heeft wel aan alle veterinaire vereisten voldaan en werd bij deze gelegenheid alsnog goedgekeurd. I-Nachtwacht stamt van Incognito uit de elitemerrie Jewel VE (Everdale x Scandic x Whinny Jackson). De overgrootmoeder Whinny Nouvelle voorl. keur, prest.fok (v. Whinny Jackson) is de moeder van de NRPS-hengst Cocktail’s Whinny en ook van het GP dressuurpaard Vorst (v. Negro). Uit de lijn komen verschillende goedgekeurde hengsten en sportpaarden tot op het hoogste niveau. I-Nachtwacht werd gefokt door H.H. van de Bighelaar & mw. L.C.M. van de Bighelaar. H.H. van de Bighelaar is samen met Joop van Uytert ook eigenaar van de hengst.


Tagged horses: DAY DREAM NF DON CREMELLO DU BOIS I-NACHTWACHT IN 'T VELD


Terug