Dragonfly vliegt naar eenzame hoogte

zaterdag 7 januari

Dragonfly vliegt naar eenzame hoogte

LUNTEREN – De allerhoogste beoordeling van het NRPS verrichtingsonderzoek ging naar de dressuurponyhengst Mochyndaear Dragonfly in Amber. Onder het zadel van Benedek Pachl verdiende hij 93 punten! Van de allround pony’s scoorde Cocacola het best met 84,3.

Dragonfly werd gefokt door Mascha Reijs uit Wenum-Wiesel, met de Welsh pony Kenwoods Princes Milly (Kenwood’s Tomahawk x Kenwood’s Steven) en de Grand Prix dressuurhengst Double Dutch. Vandaar dat Dragonfly al de bijnaam Mini-Double Dutch heeft gekregen. Qua type en maat (1.47 m) is het een echte D-pony, met daarbij de ideale manier van bewegen én een topkarakter en -instelling. Niet voor niets kreeg hij driemaal een 10: voor de onderdelen rijdbaarheid, de prestatiebereidheid/kindvriendelijkheid en de gehoorzaamheid/evenwichtigheid. Verder o.a. een 9,5 voor de draf, het schakelvermogen en de aanleg. Eigenaar Leunus van Lieren heeft echt een droompony in huis.

Cocacola (Coelenhage’s Purioso x Heidehof’s Hero) is een zeer aansprekende allrounder met drie goede basisgangen (8-8-8,5) en veel aanleg als dressuurpony, terwijl hij in het springen zo mogelijk nog meer talent vertoont (8,5-9-9-9). Dit alles onder het zadel van Jasper van der Vuurst de Vries. Wiesje Gils uit Hooghalen is de fokker van de smokey-black D-ponyhengst, die jammer genoeg is verkocht naar Zweden.

Verder zijn de volgende ponyhengsten geslaagd:

Jay Magnifico A.B. (Jonker’s Jayden x Veenstra’s Promise), fokker en mede-eigenaar mw. A. Snippe-Riemsma uit Bovensmilde; andere eigenaar Erik Veenstra uit Nuis en amazone Sietske de Jong, 81,3 pnt.

Monaco WNE (FS Mr. Right x Sorento), gefokt door de eigenaar W.C.M. Egelmeers en gereden door Romy Schaftenaar, 81 pnt.

Isala’s White Gold (Leuns Veld’s Winston Jr. x Krimh ox), fokker en eigenaar Suzanne Miezgiel uit Biddinghuizen, 74,7 pnt.

Made in Holland ACB (FS Mr. Right x Zhivago), fokker Anne Claire Bongers, Woudenberg; eigenaren Dennis Dolleweerd en Richard Reurings, Nistelrode en amazone Kim Noordijk, 71,6 pnt.


Tagged horses: COCACOLA ISALA'S WHITE GOLD JAY MAGNIFICO A.B. MADE IN HOLLAND ACB MOCHYNDAEAR DRAGONFLY IN AMBER MONACO WNE


Terug